🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Scheepsbezoek 06/06/2024 World Explorer – Rivages du Monde ( betaalbare expeditie’s met Nederlandstalige begeleiding)

Bestemming(en)
werels
Soort reis
cruises
Uit het aanbod van
rivages du monde

Over deze cruises in de kijker

Rivages du Monde staat voor 20 jaar ervaring in zee- en riviercruises. Ook in 2023 chartert de Frans-Belgische cruisetouroperator opnieuw kleine schepen op mensenmaat. Op het programma staan zowel zee- en expeditiecruises als kustvaart en riviercruises.

Rivages du Monde is geen eigenaar van de schepen, maar sluit met de rederijen langdurige chartercontracten af. Dat heeft volgens de touroperator enkele grote voordelen. Zo kan ze steeds op zoek gaan naar de beste schepen, terwijl een reder soms 30 jaar vast zit aan eenzelfde vaartuig. RDM sluit voor elk seizoen een nieuw chartercontract af. Bovendien kan ze elke cruise aanbieden als een volledige pakketreis met vertrek vanuit Brussel.

Een derde voordeel is dat zij zelf niet moet instaan voor de nautische operaties. Ze hoeft zich niet te bekommeren om de kapitein en bemanning, maar kan zich volledig toespitsen op alles wat de passagiers aanbelangt. Ze stippelt de routes en excursies uit, kiest haar eigen cruisedirecteur, Nederlandstalige voordrachtgevers en begeleiders en staat garant voor de kwaliteit van het horecaproduct.

Het credo van Rivages du Monde is ‘kleine schepen op mensenmaat’. De World Explorer is het meest prestigieuze schip van de vloot. Het moderne, luxueuze exploratiecruiseschip voor maximum 180 passagiers is uitgerust met Zodiacs om passagiers te brengen naar plaatsen waar er geen havens zijn. Dankzij het dynamisch positioneringssysteem hoeft het vaartuig nooit een anker te gebruiken. Dit betekent dat het de zeebodem niet beschadigt. Het elegante schip beschikt ook over veel buitenruimtes die essentieel zijn om de natuur te observeren. RDM stelt met het vaartuig van maart tot september expeditiereizen voor naar Patagonië, Groenland en Spitsbergen, culturele reizen naar Latijns-Amerika, Madeira en de Azoren, Frankrijk en Schotland alsook cruises naar het hoge noorden met de fjorden, Noordkaap en IJsland. Een aantal van deze reizen vertrekt en/of eindigt volgend zomerseizoen trouwens in Zeebrugge.

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren