🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Ontmoeting met de gorilla’s

Bestemming(en)
Oeganda
Uit het aanbod van
Sensations Travel Designer

Interesse?

Deel dit bericht

Beleef een onvergetelijke safari met als hoogtepunt een ontmoeting met de berggorilla’s en chimpansees ! Het is een unieke reis, in hartje Afrika, die begeleid wordt door ervaren rangers en een kwalitatieve Engelstalige chauffeur/gids. Kleinschalige groep(max.8)

PROGRAMMA

DAG 1 – BRUSSEL – ENTEBBE

Vlucht naar Entebbe. Bij aankomst onthaal door uw gids en transfer naar het hotel. Overnachting.

DAG 2 – ENTEBBE – LAKE MBURO NATIONAL PARK(B,L,D)

Ontbijt en vertrek naar Lake Mburo National Park langs een mooie panoramische route door het koninkrijk Ankolé. Intrek in uw lodge en middagmaal. Vertrek naar de aanlegsteiger van Rwonyo. Cruise van 2u00 op het meer (nijlpaarden, vogels,…). Terug naar de lodge, avondmaal en overnachting.

DAG 3 – LAKE MBURO – BWINDI FOREST NATIONAL PARK(B,L,D)

Ochtendsafari op zoek naar zebra’s, impala’s en elanden. Het park biedt een grote diversiteit aan vogelsoorten en is een paradijs voor birdwatching. Het Mburo National Park is ideaal voor een eerste safari door de kleine oppervlakte, de prachtige landschappen en de grote concentratie aan dieren. Dit alles garandeert u geweldige momenten. Tijdens uw bezoek is er ook een presentatie voorzien over het rehabilitatie-project voor giraffen.

Verder naar Bwindi. Intrek in een nieuwe lodge in de regio van Buhoma, avondmaal en overnachting.

DAG 4 – BWINDI FOREST NP – ONTMOETING MET DE GORILLA’S(B,L,D)

Wegens de grote diversiteit aan planten-, vogel- en diersoorten en het bijzondere ecosysteem werd het woud geklasseerd als Unesco  natuurwerelderfgoed.  De aanwezigheid van gorilla’s is natuurlijk een andere reden waarom dit natuurpark een bezoek meer dan waard is. De dag begint met een belangrijke  briefing  omtrent  de gedragscode in het park. Ongeveer 290 gorilla’s leven in het park.  Na de briefing gaat u op zoek naar deze prachtige mensapen. Het is moeilijk om vooraf in te  schatten  hoeveel  uren  u zal moeten wandelen voordat u in contact komt met de gorilla’s (2 tot 8 u). De observatie wordt sowieso beperkt tot max. een uur. Indien voldoende tijd, afhankelijk van de duur van de wandeling, kunnen we een ontmoeting organiseren met een lokale vereniging die vrouwen helpt. Dit project wordt ondersteund door onze lokale agent. Terug naar de lodge. Avondmaal en overnachting.

DAG 5 – BWINDI NP – QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK(B,L,D)

Ontbijt en vertrek naar het zuiden. De dichte bossen maken plaats voor savanne. Mogelijkheid om te stoppen onderweg bij traditionele dorpen en lokale boerderijen. Ontdekking van de Ishasha-regio waar u een safari maakt om de bekende klimmende leeuwen te spotten en andere interessante fauna. Verder naar het noorden van het park. Intrek in de lodge, avondmaal en overnachting.

DAG 6 – QUEEN ELISABETH NP(B,L,D)

Het Nationaal Park (QE NP) is het park met de grootste concentratie ‘wild’ van Oeganda. ‘s Morgensvroeg wordt een safari voorzien in het noorden van het park waar u leeuwen, olifanten, buffels, antilopen en Oegandese Kobs, … zal observeren. Vervolgens afvaart van het Kazingakanaal met zijn vele nijlpaarden en krokodillen.

Bezoek aan de Kataara Women’s Poverty Alleviation Group. Dit project biedt een alternatief inkomen aan de  Kataara-families om het behoud van de dieren in het wild aan te moedigen. Met lokale natuurlijke materialen maken ze handwerkjes om het project te steunen. Een ideale souvenir om mee naar huis te nemen. Terugkeer naar de lodge voor het avondmaal en de overnachting.

DAG 7 – QUEEN ELISABETH NP – KIBALE NATIONAL PARK(B,L,D)

Op weg naar het noorden en het beroemde nationaal park van Kibale.  Intrek in de lodge en daarna bezoek aan het woud van Kibale waar men een van de grootste  primaten populaties (Chimpansees)  van  Oost-Afrika  terugvindt. Het is een boeiend begeleid bezoek aan het regenwoud van 2 tot 4u. Emoties gewaarborgd.

Avondmaal en overnachting.

DAG 8 – KIBALE FOREST NP – ENTEBBE – TERUGVLUCHT(B,L)

Vanuit Kibale lange rit richting Entebbe en de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht naar Brussel. Avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 9 – AANKOMST BRUSSEL

Ontbijt aan boord. Aankomst te Brussel in de vroege morgen.

PRIJS: 

Vertrek 04/12/2022: 4.515 euro

INBEGREPEN

 • Vluchten met Brussels Airlines in classe T
 • De huidige luchthaventaksen
 • Transport in 4×4 Landcruiser
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Begeleiding van een professionele  gids/ chauffeur (Engelstalig)
 • De toegangsgelden op de sites en de parken
 • 1 gorilla- en 1 chimpanseepermit per persoon

NIET INBEGREPEN

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Alle niet vermelde diensten in “Inbegrepen”.
 • Reisverzekeringen.
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, …).
 • ​Visum (online : 50$ op 01/07/21)

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren