🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Oman met het gezin

Bestemming(en)
Oman
Soort reis
Met kids
Uit het aanbod van
Sensations Travel Designer

Over deze Met kids in de kijker

Oman, het tweede grootste land van het Arabische schiereiland, is een zeer unieke bestemming. Op korte tijd heeft het land zich aan de moderne wereld aangepast, maar met behoud van de traditionele waarden. Langsheen woeste berglandschappen, eindeloze zandvlakten en prachtige oasen ontdekt u indrukwekkende forten, geurige soeks en ongelooflijk gastvrije mensen. Tijdens onderstaande reis opent het Sultanaat van Oman de deuren voor u en zal u ongetwijfeld de magie van het Oosten ervaren!

PROGRAMMA

DAG 1 – VLUCHT NAAR MUSCAT

Vlucht naar Muscat. Aankomst op de luchthaven en verwelkoming. Rit naar het hotel en overnachting te Muscat.

DAG 2 – DOLFIJNEN SAFARI (B)

In de voormiddag ga je op zoek naar dolfijnen en, met wat geluk, walvissen. Mogelijkheid om te snorkelen. Terugrit naar het hotel en vrije namiddag om te genieten van het zwembad. Overnachting te Muscat.

DAG 3 – TRADITIES EN GESCHIEDENIS (B,L)

In de voormiddag, bezoek aan de grote moskee van de Sultan Qaboos met zijn imposante kroonluchter en het grootste tapijt ter wereld. Bezoek aan het splinternieuwe en elegante Opera House te Muscat met zijn impressionante oosterse interieur. Ontdekking van de soeks van Muttrah, volgestouwd met stoffen, reukwaren en goud. Fotostop aan het werkpaleis van de sultan geflankeerd door twee Portugese forten uit de 16e eeuw. Vrije namiddag.

DAG 4 – OFF ROAD (B, D)

Vertrek met 4×4 terreinwagen naar Nakhal, een van de hoogtepunten van de Omaanse cultuur. Off Road rit door de bergen en langs de wadi’s. Bij de immense Wadi Bani Awf ontdek je een van de meest sensationele en spectaculaire landschappen van het land. Lunch vlak voor het dorp Balad Sayt. Aansluitend bezoek aan de grotten van Al Hoota met zijn indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Rit naar het dorp van Al Hamra. ‘s Avonds verblijf je bovenop de berg in een comfortabele lodge met panoramisch zicht over de streek.

DAG 5 – CANYONS EN BERGDORPJES ( B, L, D)

Na het ontbijt wandeling in het kleine dorpje van Misfat. De traditionele huizen, gelegen bovenop de bergflanken, behoren tot de oudste nog bewoonde huizen van het sultanaat. Off Road naar Jebel Shams, het hoogste punt van Oman (3075m). Van hieruit geniet je van een schitterend uitzicht op de omliggende groene canyons. Lunch bij de bewoners. Terugrit naar het hotel in Al Hamra.

DAG 6 – NAAR DE GROENE BERG (JEBEL AKHDAR) (B)

Met de mountainbike rij je naar de vallei om het verlaten dorp van Al Hamra en zijn grote lemen woningen te ontdekken. Bezoek van het huis Bait Al Safah waar de oude tradities worden bewaard. Je verneemt er meer over het alledaagse leven in de traditionele dorpen. Ontdekking van het fort van Jabrin, mooi voorbeeld van de Omaanse cultuur, met beschilderde plafonds die dateren uit de 17e eeuw. Beklimming met 4×4 van de Jebel Akhdar, de groene berg. Je rijdt tot het plateau van Sayq, bekend voor zijn uitgestrekte landschappen en de rozenteelt.

DAG 7 – MAGISCHE ZONSONDERGANG OVER DE WOESTIJN (B, D)

Vrije voormiddag om te genieten van de prachtige omgeving en het zwembad. Optioneel: wandeling langs de canyon doorheen dorpjes en prachtige landschappen. Je rijdt verder naar de indrukwekkende Wahiba woestijn, waar de Arabische bedoeïenen hun tenten opslaan. Door de duinen wordt je naar het kamp in de woestijn gebracht. Overnachting in een goed uitgerust tentenkamp tussen de wondermooie zandduinen. ’s Avonds kun je er genieten van de heldere sterrenhemel.

DAG 8 – DUNE BASHING EN SCHILDPADDEN (B)

Dune Bashing in de duinen van de Wahiba woestijn. Rit in de woestijn met kameel. Vervolgens rijd je naar Ras Al Jinz waar op het beschermde strandje elk jaar duizenden schildpadden hun eieren komen leggen. Observatie van de schildpadden tijdens de nacht. Overnachting in Ras al Jinz.

DAG 9 – ZWEMMEN IN DE WADI’S (B)

Rit naar de Wadi Tiwi met zijn steile bergwanden. Het begin van de wadi wordt druk bezocht, maar weinig bezoekers wagen zich tot in het dorpje verderop. Daar geniet je van een schitterend uitzicht over de ganse vallei. Ontdekking van de onbekende Wadi Suwayh met zijn mooi natuurlijk zwembad waar het heerlijk zwemmen is. Rit naar Muscat en overnachting te Muscat.

DAG 10 – TERUGVLUCHT (B)

Transfer naar de luchthaven van Muscat en terugvlucht.

DE TROEVEN VAN DE REIS :

 • Reis op het ritme van de hele familie
 • Wandelingen, tochten met mountainbike, kameel en ezel, …
 • Dolfijnen safari per boot, spotten van schildpadden
 • Lunch bij lokale inwoners en bezoek aan het dorpsschooltje
 • Zwemmen in de wadi’s en overnachting in de woestijn

PRIJZEN

Vanaf 2250,- euro in charme verblijven op basis van 4 personen.

Vanaf 2390,- euro in charme luxe verblijven op basis van 4 personen.

Prijs op basis van rondreis Fly & Drive (huurwagen inbegrepen, privétransfers luchthaven-hotel-luchthaven). Gelieve ons te raadplegen voor de gedetailleerde huurvoorwaarden.

Korting kinderen : 110 € (kind onder 12j deelt de kamer met een volwassene)
Engelstalige gids/chauffeur : 870 € (gedurende de rondreis. Voertuig en benzine incl)

INBEGREPEN

 • Internationale vluchten met Lufthansa/Oman Air in L-klasse.
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie.
 • Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner).
 • De transfers hotel – luchthaven – hotel.
 • De huurwagen 4×4 Mitsubishi Pajero (gedetailleerde voorwaarden op aanvraag).
 • Bezoek aan Muscat met privé Engelstalige gids/chauffeur op dag 3.
 • Dolfijncruise met snorkeling, kameelrit, huurfietsen in Al Hamra en drop-off kosten.
 • Roadbook met gedetailleerde reisbeschrijving.

NIET INBEGREPEN

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, …).
 • Toegangsvisum in Oman (5 OMR).
 • Reisverzekeringen.
 • Alle niet vermelde diensten in « Inbegrepen ».
 • Formaliteiten : geldig paspoort, visum (online), geen verplichte inentingen.

 

 

 

 

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren