ūüŹĚ Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Noorse fjorden met Holland America Line ( Amsterdam – Amsterdam)

Bestemming(en)
noorwegen
Soort reis
Cruise, luxe cruises
Uit het aanbod van
Footprints

Over deze Cruise in de kijker

Ontdek het Land van de Fjorden, met diepe donkere waters waarin de hoge bergflanken met besneeuwde toppen reflecteren. Hier is het licht helderder dan elders, hier leven mysteries die vaak bezongen en beschreven zijn maar nooit werden verklaard. De Noorse fjorden behoren terecht tot het mooiste wat u in uw leven kan zien. Met deze cruise geniet u van een fijne selectie.

Eidfjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en in de buurt van prachtige blauwgroene fjorden, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers.

 

Hardangervidda, in de buurt van Eidfjord, is de grootste hoogvlakte van Europa en tevens het grootste Nationaal Park in Noorwegen. Een interessant feit is dat de legendarische poolreiziger Roald Amundsen, die de eerste expeditie naar de Zuidpool leidde, en Fridtjof Nansen, die als eerste met succes het Groenlandse binnenland doorkruiste, zich beiden in Hardangervidda voorbereidden op hun expedities. Bezoekers komen hier om te wandelen, hiken, fietsen en langlaufen. In het park vindt u ook het grootste aantal wilde rendieren in Europa.

 

Molde, bekend als ‚ÄúRozenstad‚ÄĚ omwille van de vele rozentuinen, biedt panoramische uitzichten over de met sneeuw bedekte bergtoppen aan de zuidelijke kant van de fjord. Er zijn gezellige caf√©s, boetieks waar wollen truien worden verkocht, en het museum van Romsdal, een openluchtvolksmuseum waar u letterlijk door de geschiedenis van de regio en traditionele huizen kunt wandelen. Molde is ook het begin/eind van de Atlanterhavsvegen (de Atlantische Oceaan weg), die over spectaculaire bruggen en een aantal eilanden loopt. Na iedere bocht zijn er schitterende uitzichten op bergtoppen, de Atlantische Oceaan en de fjorden die de kust van Noorwegen insnijden.

 

De Geirangerfjord is misschien wel de meest iconische fjord van Noorwegen. Door de adembenemende natuur is deze fjord inmiddels ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Bergen, voor de Noren een grote stad maar dan met de charme van een klein dorp, is de thuisstad van de beroemde componist Edvard Grieg. Het is één van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar smaragdgroene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Het is ook prima te bewandelen, met historische gebouwen en uitstekende markten waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

 

Prijsvoorbeeld  afvaart 01/08/2021 :

Buitenkajuit Ocean View: ‚ā¨ 1.599 pp. (dd. 08/03/2021)

  • Signature drankenpakket
  • Royale hut upgrades
  • Gratis specialiteitenrestaurant diner
  • 10% korting op landexcursies
  • Gratis of gereduceerde tarieven voor kinderen

 

Prijsvoorbeeld  afvaart 05/06/2022 : opgelet, deze afvaart is dezelfde route maar met het zusterschip Rotterdam

Buitenkajuit Ocean View: ‚ā¨ 1.769 pp. (dd. 08/03/2021)

  • Inclusief volpension en Signature drankenpakket
  • Inclusief Signature dinerpakket
  • Inclusief vooruitbetaalde fooien (hotelservicekosten)
  • Boek een suite en ontvang naast de bovenstaande voordelen ook een Premium internetpakket
Schip informatie: HOLLAND AMERICA LINE Nieuw Statendam

Savor the Journey

Deze Amerikaanse rederij van Nederlandse oorsprong beschikt over een vloot van verschillende grootte, van 835 tot maximaal 2605 gasten.

Alle schepen zijn stijlvol ingericht. In de algemene ruimtes cre√ęren het glanzend hout, de verse bloemen en de comfortabele inrichting een gezellige ambiance. De middelgrote schepen zijn doelbewust ontworpen voor een kleiner aantal gasten, zodat er meer ruimte per gast is dan bij welke andere premium cruisemaatschappij ook.

Het paradepaardje van de rederij is de collectie van de nieuwste schepen, de Koningsdam, de Nieuw Statendam en de nieuwe Ryndam: deze schepen bieden nieuwe faciliteiten, zoals de music walk, Blend (waar u uw eigen wijn kunt cre√ęren), een Nederlands Grand Caf√©, een visspecialiteitenrestaurant, buitenhutten voor alleenreizigers en familie staterooms met 2 badkamers waar in totaal 5 personen kunnen verblijven.

Er wordt ook Nederlands gesproken aan boord. Dagprogramma’s en menukaarten zijn eveneens beschikbaar in het Nederlands.

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren