🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Island hopping op de Griekse eilanden

Bestemming(en)
Greece
Soort reis
Foodies, Rondreizen
Uit het aanbod van
greece essential

Over deze Foodies in de kijker

Wij hebben met zorg een aantal “Island Hopping” programma’s samengesteld.  Deze programma’s geven een idee van de vele mogelijkheden.  In Griekenland kan je heel wat eilanden onderling combineren, afhankelijk van de ferryverbindingen bekijken wij voor jou de mogelijkheden. Wil je een aantal eilanden combineren, raadpleeg ons opdat wij een aangepast voorstel kunnen uitwerken.

Wij voorzien meestal de eerste en de laatste nacht in Athene.  Zo vermijd je problemen bij vluchtvertraging of vertraging van de ferry.  Transfers in Athene kunnen desgewenst worden bijgeboekt.

De uurregelingen en definitieve prijzen van de overtochten worden pas bekendgemaakt door de rederijen in het voorjaar. Daarom hebben wij ons gebaseerd op de tarieven en routes van het vorige seizoen.  Er kan zich kort voor uw vertrek nog een wijziging voordoen.  Je moet er ook rekening mee houden dat niet alle ferry’s al in april boekbaar zijn, waar nodig worden tijdens het seizoen extra ferry’s ingezet. Essential Greece staat jou uiteraard met raad en daad bij om jouw reis optimaal te organiseren.

Naast de reguliere ferry’s zijn er ook snelle boten zoals de draagvleugelboten en de catamarans. Hou er rekening mee dat deze weersgevoeliger zijn en dat je tijdens de overtocht binnen moet blijven zitten op je gereserveerde stoel.  Op een ferry kan je dan wel genieten van het uitzicht op de prachtige eilanden.

Het is zeldzaam maar het kan gebeuren: tijdens je rondvaart kunnen bepaalde verbindingen verstoord of geannuleerd worden door slechte weersomstandigheden of technische problemen. Er kan voor je vertrek of ter plaatse een supplement aangerekend worden indien de ferry moet vervangen worden door een snelle boot of door een binnenlandse vlucht, of indien de annulering van de overtocht een aanpassing van het reisprogramma inhoudt.  Onze lokale agent blijft tot je beschikking om de beste oplossing te bieden.

Een 12 daagse island hopping doorheen de oostelijke Cycladen. Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Athene. Je verblijft de eerste en de laatste nacht van je reis in Athene.  Tijdens deze island hopping voorzien we telkens drie nachten in de Cycladische eilanden Naxos, Koufounissi en Amorgos.  Naxos is het grootste en meest groene eiland van de Cycladen .  Het kleine Koufounissi  charmeert met zijn mooie stranden. Op Amorgos , het eiland van “The Big Blue”  film moet je beslist het Chozoviotissa klooster bezoeken. Terugvlucht van Athene naar Brussel.

DETAILS

 • 1 nacht Athene, hotel Fresh
 • 3 nachten Naxos, hotel Iria Beach
 • 3 nachten Koufounissi, hotel Koufounisia
 • 3 nachten Amorgos, hotel Aegialis
 • 1 nacht Athene, hotel Fresh
 • Dagelijkse afreis – hotels met kamer met ontbijt.  Wij bezorgen je een offerte met vlucht, ferry’s en hotels. Facultatief kunnen transfers of huurwagen voorzien worden, verzekering. Vlucht mogelijk met Aegean Airlines, Brussels Airlines of TuiFly vanuit Brussel naar Athene. De eerste en laatste nacht in Athene is noodzakelijk.  Verlengen is uiteraard steeds mogelijk.

ROUTE

Dag 1 Athene
Aankomst in Athene. Afhankelijk van de vluchturen kan je de stad even verkennen met de Acropolis en het bijhorend Acropolis museum.  Geniet van een diner in de typische Plaka wijk. Overnachting.

Dag 2-4 Naxos

Naxos

’s Morgens overtocht per ferry van Piraeus naar Naxos (+/- 5 uur varen) . Het grootste en meest groene eiland van de Cycladen is één van de eerste eilanden waar met marmer werd gewerkt. Naxos heeft voor elk wat wils: mooie stranden, uitgaansmogelijkheden en een mooie natuur met bergen en vruchtbare dalen. In Naxos-stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de Portara (de poort van Apollo). De Tragaia vallei is een paradijs voor wandelaars. 3 overnachtingen in hotel Iria Beach of een ander hotel uit ons aanbod.

 

 

Dag 5-7 Koufounissi

Koufounissi

Ferry overtocht van Naxos naar Koufounissi (+/- 50min. varen).  Koufounisi of Koufonisia is een kleine groep van twee eilandjes gescheiden door een smalle zeestraat : Pano Koufonisi en Kato Koufonisi. Ze zijn gelegen vlakbij het bekende eiland Naxos. Van de twee eilanden is Pano Koufonisi de enige bevolkte. Koufonisia is een favoriete bestemming voor diegenen die willen zorgeloos ontspannen tijdens hun vakantie en op zoek zijn naar verlaten gouden zandstranden.  Drie overnachtingen in hotel Koufounisia.

 

 

Amorgos

Dag 8-10 Amorgos
Ferry overtocht van Koufounissi naar Amorgos (+/- 50 min. varen). Het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen bevindt zich tussen de eilanden Naxos en Astypalea. Het is een bergachtig eiland, wereldwijd bekend om zijn prachtige stranden en de schitterende kleuren van de zee. De film “The Big Blue” werd er verfilmd. De trots van het eiland is ongetwijfeld het Chozoviotissa klooster dat tegen een klif aan werd gebouwd.  Drie overnachtingen in het schitterende hotel Aegialis met een uniek zicht op de baai.

 

 

Dag 11 Amorgos-Athene
Ferry naar Piraeus (+/- 8 uur varen). Verder naar Athene waar je nog even kan nagenieten van de hoofdstad.  Overnachting in het centrum van de stad.

Dag 12 Athene-Brussel
Terugvlucht naar Brussel.

Tip: verleng je island hopping tot een 15 daagse reis met 3 nachten Santorini

 

12 dagen island hoppen in de Cycladen: Athene, Naxos, Koufounissi en Amorgos

 

Prijzen op aanvraag

Inbegrepen:

 • 11 overnachtingen in een standaard dubbele kamer met ontbijt
 • Ferry tussen Athene, Naxos, Koufounissi en Amorgos
 • Alle privé transfers op het vasteland

Niet inbegrepen:

 • Vluchten: we checken voor jou de beste vluchten op de gewenste data
 • Transfers of huurwagens op de eilanden
 • Verzekeringen
 • Verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)

Vraag je gepersonaliseerde offerte aan.

Om je de beste prijs te bezorgen kijken wij op het moment van prijsaanvraag de voordeligste  tarieven na.

 

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren