🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Ijsland Cruise 03/06 tot 10/06/2025 met Ponant ( LE CHAMPLAIN)

Bestemming(en)
Ijsland
Uit het aanbod van
Footprints

Over deze Groepsreis in de kijker

Unieke cruise naar IJsland aan de rand van het noordpoolgebied , met zijn enorme gletsjers, duizelingwekkende fjorden en legendarische vulkanen.
8 daagse, Reykjavik – Reykjavik
7 nachten aan boord van LE CHAMPLAIN, een Explorer schip van de prestigieuze Ponant-vloot.

Een unieke cruise langs de westkust van IJsland, met weelderige vlaktes en valleien, vulkanische landschappen en een unieke biodiversiteit.
 Ontdek Reykjavík, de hoofdstad van IJsland.
 Landschappen: uitgestrekte gletsjers, adembenemende fjorden, vulkanisch gesteente, basaltzuilen, grillige kliffen en geisers.
 Wildleven: Atlantische papegaaiduikers, Jan van Genten, Noordse sterns, Dwergvinvissen, bultruggen, IJslandse paarden.
 Een gepassioneerde docent aan boord.

3 JUNI 2025 – REYKJAVÍK

 • Inscheping 03/06/2025 van 19:00 tot 20:00
 • Vertrek 03/06/2025 om 21:00

De hoofdstad van IJsland strekt zich uit langs de rand van een uitgestrekte baai in het westen van het land. Perlan , de “Parel van Reykjavík”, een museum gelegen op de heuvel ‘Oskjuhlið’, biedt een panoramisch uitzicht op de weelderige, groene landschappen. Iets verderop kan men gemakkelijk de wegwijzer zien die de weg wijst naar de evangelische  kerk Hallgrímskirkja  , en naar het historische centrum waar men kan wandelen langs de Skólavördustígur en de Laugavegur, twee levendige straten met charmante kleine winkeltjes. Voor wat ontspanning net buiten de stad hebben bezoekers de mogelijkheid om het schiereiland Reykjanes en de beroemde thermale lagunes van de  Blue Lagoon te bezoeken.

 4 JUNI 2025 – ZEILEN ROND SURTSEY ISLAND

 • Aankomst 04/06/2025 vroege ochtend
 • Vertrek 04/06/2025 vroege ochtend

Surtsey , een kleine druppel basalt in de Noord-Atlantische Oceaan, is een vulkanisch eiland gevormd door een onderzeese uitbarsting die duurde van 1963 tot 1967, voor de Westman- eilanden in het zuiden van IJsland. Het eiland staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Om het maagdelijke ecosysteem te beschermen tegen menselijke aanwezigheid is het verboden daar te landen. Slechts een paar wetenschappers hebben toegang tot Surtsey om de planten- en dierenkolonisatie van het eiland te bestuderen. Mossen, schimmels en korstmossen werden gevolgd door vaatplanten. Ongeveer 300 ongewervelde soorten en 90 vogelsoorten hebben het geleidelijk gekoloniseerd. Terwijl u rond Surtsey vaart, kunt u genieten van een uniek panorama van de contouren van dit buitengewone eiland.

 4 JUNI 2025 – HEIMAEY, VESTMANNAEYJAR

 • Aankomst 04/06/2025 halverwege de ochtend
 • Vertrek 04/06/2025 late namiddag

Dit land voor de zuidkust van IJsland is het grootste van de Vestmann-eilanden en het enige bewoonde eiland in de archipel. De steile Edfell-vulkanen en de groene prairies van Herjólfsdalur bieden een rijk contrast van de natuur. Kijk op de Stórhöfði-weg uit over grijze zandstranden en kliffen die zijn uitgesleten door de Noordelijke IJszee. Vanaf hier kun je ook de bronzen landschappen van de bergtoppen zien. Je zou Eldheimar kunnen bezoeken , een ultramodern en interactief museum dat de vulkaanuitbarsting van Heimaey in 1973 beschrijft.

 5 JUNI 2025 – GRUNDARFJÖRDUR

 • Aankomst 05/06/2025 middag
 • Vertrek 05/06/2025 vroege avond

Deze geheime Borale schuilplaats ligt aan de voet van de Kirkjufell, op het schiereiland Snaefellsnes. Als u per boot arriveert, krijgt u een beter zicht op de lavasteenrots die als een schildwacht bij de ingang van de baai staat; Grundarfjörður ligt beschut achter deze kegelvormige rots. Op een steenworp afstand van de steiger bieden kristalhelder water, toendra en stranden uitzicht op de azuurblauwe wateren van Breiðafjörður. Verspreid over zijn smaragdgroene gazons zal deze stad, met zijn gebouwen die opgaan in het omliggende platteland, zeker uw gunst winnen.

 6 JUNI 2025 – GRIMSEY

 • Aankomst 06/06/2025 halverwege de middag
 • Vertrek 06/06/2025 avond

Grímsey is het meest noordelijke eiland van IJsland dat uit de Noordelijke IJszee oprijst, terwijl de poolcirkel door het eiland loopt. De contrasterende contouren zijn verrassend. Vanuit Grímseyjarhreppur, de enige stad van het eiland aan de westkust, richting het zuiden, kun je genieten van de schoonheid van de heuvels, die weelderig bedekt zijn met mos en gras. Op de rest van de kustlijn staan ​​imposante basaltkliffen  bewoond door zeevogels.

7 JUNI 2025 – AKUREYRI

 • Aankomst 06-07-2025 vroege ochtend
 • Vertrek 06-07-2025 halverwege de middag

De elegante stad Akureyri ligt zeer dicht bij de poolcirkel, verscholen in de Eyjafjörður- fjord. Het toont een prachtig kleurenpalet: blauw water in de haven, bronzen lijsterbes op de pleinen en felgekleurde huizen in het historische centrum. Terwijl u door de geplaveide straatjes loopt ,  komt u rijen terrassen met houten meubilair tegen. Een enorme trap die in de heuvel is uitgesneden, leidt naar het emblematische kenmerk van de stad, namelijk de Akureyrarkirkja -kerk. De zeer mooie botanische tuin, mogelijk gemaakt door een microklimaat, biedt de mogelijkheid om zowel de IJslandse flora als planten van over de hele wereld te ontdekken.

8 JUNI 2025 – ISAFJÖRDUR

 • Aankomst 08/06/2025 vroege ochtend
 • Vertrek 08/06/2025 vroege middag

Je schip neemt je mee naar het hart van de fjorden van Noordwest-IJsland, een wild land met verloren valleien en steile kliffen, waar de mens worstelt om te overleven. In deze zeer geïsoleerde regio vinden we de Isafjörður- fjord, ongetwijfeld een van de mooiste van het land, vooral vanwege het reliëf, gevormd door vele zeer oude basaltstromen. De stad Isafjörður, gelegen aan de achterkant van de fjord, tussen imposante bergen, is een prachtig stadje dat uitsluitend leeft van de visserij. De oude houten huizen , de hoofdstad van de westelijke fjorden, getuigen van haar verleden als belangrijke vissershaven.

9 JUNI >  10 JUNI 2025 – REYKJAVÍK

 • Aankomst 09/06/2025 vroege ochtend
 • Ontscheping 10/06/2025 om 07:00 uur

De hoofdstad van IJsland strekt zich uit langs de rand van een uitgestrekte baai in het westen van het land. Perlan , de “Parel van Reykjavík”, een museum gelegen op de heuvel ‘Oskjuhlið’, biedt een panoramisch uitzicht op de weelderige, groene landschappen. Iets verderop kan men gemakkelijk de wegwijzer zien die de weg wijst naar de evangelische  kerk Hallgrímskirkja  , en naar het historische centrum waar men kan wandelen langs de Skólavördustígur en de Laugavegur, twee levendige straten met charmante kleine winkeltjes. Voor wat ontspanning net buiten de stad hebben bezoekers de mogelijkheid om het schiereiland Reykjanes en de beroemde thermale lagunes van de  Blue Lagoon te bezoeken .

Volgende kajuiten hebben we in optie

PRIJS PER PERSOON

Deluxe Stateroom : € 5.840

Prestige Stateroom : € 6.490

 

Inbegrepen

 • Alle maaltijden aan boord
 • Begeleiding door Dirk Rosiers
 • Welkomsdrink met  de Kapitein & Gala diner
 • Onbeperkt Wifi
 • Haventaksen ( 350 € pp)
 • Avond activiteiten
 • Room service 24 u
 • 1  excursie per stop ( voorboeking open vanaf 2 maand voor afreis)
 • Open bar ( huiswijnen en huis champagne incl)

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Annulatie en bijstandsverzekering
 • Eventuele pre/post nachten
 • Fooien 12 euro pp per nacht
 • Persoonlijke uitgaven

 

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren