🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Gastronomisch Japan

Bestemming(en)
japan
Uit het aanbod van
Imagine

Interesse?

Deel dit bericht

Vanaf

4880€ pp in dubbel

Over deze Foodies in de kijker

Dag 1 : Brussel – Tokyo
Vertrek vanuit Zaventem met All Nippon Airways naar Tokyo.
Dag 2 : Tokyo
Aankomst te Narita Airport, waar u wordt opgewacht door onze lokale agent. Transfer per trein of per shuttle bus naar het hotel Gracery Shinjuku (standaard).
Dag 3 : Tokyo (o-m)
’s Morgens vroeg komt uw gids u ophalen en gaat u richting de Tsukiji vismarkt, één van de grootste vismarkten ter wereld. Het is vroeg in de ochtend en u begint uw bezoek aan de outer market met een ontbijt. Hier vindt u honderden kleine eetstalletjes waar ze de verse vis van de markt verwerken tot smakelijke sushihapjes en kommen met sashimi. Na uw sushi ontbijt wandelt u door de Hama Rikyu tuin, een Japanse tuin die ooit diende als privévilla van een machtige feodale heer tijdens de Edo-periode. De grote collectie seizoensbloemen maken het een van de meest bezochte tuinen in Tokyo, maar het is vooral bekend om zijn aantrekkelijke theehuis, Nakajima-no-Ochaya. Neem een pauze in het theehuis en drink een kopje vers gezette groene thee (matcha) terwijl de gids interessante feiten vertelt over chado (theeceremonie). Stop rond het middaguur bij een van de lokale restaurants voor de lunch. Hoewel er een verscheidenheid aan eten is om uit te kiezen, is Asakusa meer bekend om zijn best smakende tempura. Na de lunch, korte wandeling naar Kappabashi, een wijk vol winkels (met plastiek eten) specifiek gericht op koks en restaurants, maar ook voor een toerist is er heel wat te bekijken. Als laatste: stop bij de Ameyoko markt, dichtbij Ueno station, de ideale plaats om de lokale snacks te proeven.
Dag 4 : Tokyo (o-m)
Na het ontbijt vertrekt u naar de kookstudio in de Tsukiji-wijk voor een culinair avontuur, namelijk de workshop Soba maken. De les wordt gegeven door Akila Inouye, oprichter en meesterkok van de Tsukiji Soba Academy, of door een van de afgestudeerden van de academie. De workshop start met een kleine demonstratie, daarna zal u leren hoe u zelf soba moet klaarmaken. Na de workshop kunt u samen met de leraar en de rest van de klas van uw soba genieten. In de namiddag bent u vrij om Tokyo verder te verkennen. Ontdek zelf de drukke straten van Shibuya (scramble crossing), bezoek het modemekka Harajuku of verken een van de vele andere wijken. Optioneel: Tokyo streed food tour (start om 17h00 en duurt 3u30) Deze tour voert u mee door de levendige gedeelte van Tokio: een opwindende tocht, dwalend door de smalle straatjes van de stad, langs enkele van de verborgen parels die u alleen kunt vinden met de hulp van een lokale, food-loving gids. Maak kennis met de culinaire expert aan het station, die u dan verder begeleid langs kleine izakaya’s (Japanse pubs) en kleine traditionele restaurants en bars. (4 tot 5 verschillende locaties tijdens de tour) Proef er de verschillende gerechten, van gebarbecued vlees tot zoete desserts. Hoewel het menu vastligt, zal de gids ervoor zorgen dat de magen vol zitten en de smaakpapillen volledig verzadigd zijn met een reeks verschillende opties. De stop bij een izakaya is een unieke Japanse ervaring. Deze kleine, Japanse pubs zijn populaire ontmoetingsplaatsen voor vrienden en collega’s om na het werk bijeen te komen voor een biertje. Het aangeboden eten is bedoeld om te worden gedeeld en wordt dus bijna als tapas geserveerd.
Dag 5 : Tokyo – Takayama (o-a)
U vertrekt richting Takayama, een klein stadje gelegen in de Hida Alpen van de regio Gifu. Het eerste deel van uw reis gebeurt met de wereldbekende shinkansen (snelheidstrein), die tot 260 km/ uur kan halen. Het tweede deel gebeurt via de express train “Hida Wide View”, een van de mooiste treinreizen door Japan. Onderweg kunt u bento box kopen, een lekker lunchpakketje gevuld met rijst, vis of vlees en groenten. De boxen zien er prachtig uit. In Takayama raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Shitamachi, de oude wijk van Takayama. Hier zijn de straten gevuld met sake brouwerijen, oude koopmanshuizen en lokale winkels. Breng een bezoek aan een sake stokerij, het bekende restaurant waar ze Hida beef sushi verkopen of stop bij een café voor een kopje thee. In Takayama verblijft u in een ryokan, een traditionele Japans hotel. Als diner zult u een menu krijgen met verschillende gerechten, waarbij men gebruikt maakt van de lokale producten. Het is aangeraden om een bad te nemen in de onsen (warmwaterbron), het zal u helpen ontspannen na een vermoeiende dag. Overnachting in de ryokan Asunaro (standaard met gemeenschappelijke badkamer).
Dag 6 : Takayama (o-a)
U spendeert een hele dag in dit bergachtige gebied. Onze suggestie: bezoek er de Miyagawa ochtendmarkt, waar lokale bewoners hun handgemaakte waren aan de man brengen. U kunt heel wat souvenirs kopen zoals houten snijwerk, het iconische Sarubobo (Japanse amulet) of chopsticks. Daarna kunt u nog een bezoek brengen aan het Yatai Kaikan praalwagen museum, het Kusakabe erfgoedhuis & -museum. Vervolgens wandeling in de Kami Sannomachi wijk langs eeuwenoude traditionele huizen met overwegend houten gevels. ’s Namiddags zijn er verschillende opties. U kunt enerzijds (in kleine groep) een ‘Food & Culture Walk’ ondernemen (€ 75 p.p.) met een proeverij van lokale Japanse snoep, de rakugan en sake. Anderzijds is er een uitstap naar Shirakawago mogelijk (zonder gids, enkel transport). (€ 75 p.p.) Deze laatste is UNESCO-werelderfgoed door zijn bekende ‘gassho zukuri’ huizen. Deze bouwstijl is zo’n 250 jaar oud en is bijzonder omdat de daken zonder ook maar één nagel werden vastgezet. Terug naar uw ryokan voor de overnachting.
Dag 7 : Takayama – Kyoto (o)
Vertrek naar de culturele hoofdstad van Japan, Kyoto. Kyoto heeft meer dan 2000 tempels en heiligdommen en 17 van deze bezienswaardigheden staan op de UNESCO Wereld- erfgoedlijst. De rest van de dag bent u vrij. Suggestie: ga dineren in de Pontocho-wijk. Van mei tot september kunt u buiten eten op een terras aan de Kamogawa-rivier. De terrassen zijn dan mooi verlicht en zien er sprookjesachtig uit. Overnachting in hotel Vista Premio Nagomi-tei (standaard). Optionele tour: ‘A taste of Gion’ (start om 17h00 en duurt 3u) Kyoto’s Gion district wordt vaak genoemd als het favoriete deel van de stad. De historische geplaveide straten zijn omzoomd met traditionele, smalle houten gebouwen bekend als machiya, theehuizen bekend als ochaya, en traditionele winkels met lokale specialiteiten. Tijdens deze tour leert u meer over de geschiedenis en de huidige praktijken van de Maiko en Geiko-cultuur van Kyoto. De eerste stop is bij een bar, waar gasten kunnen genieten van een drankje en heerlijke lokaal gerechtje. Hierna maakt u een ontspannen wandeling door Gion. Aangezien de meeste geisha’s om 18.00 uur beginnen met entertainen, is de kans groot dat u een elegant geklede geisha’s door de kronkelige straatjes ziet dartelen op weg naar hun afspraken. Vervolgens gaat u naar een gezellig restaurant van een charmante vrouw uit Kyoto die elke maaltijd zelf bereidt. Geniet van een Kaiseki maaltijdervaring met seizoensgebonden en regionale gerechten, en krijg een beter begrip van de historische eetcultuur van Kyoto. De laatste stop van de tour is een sake bar die zo verborgen ligt dat zelfs de lokale bevolking moeite heeft om het te vinden. Geniet van verschillende soorten sake, gekozen als aanvulling op de selectie van hapjes. Na deze heerlijke avond kunt u terugkeren naar uw accommodatie of de stad op eigen houtje verder verkennen.
Dag 8 : Kyoto (o-m)
Vandaag volle dag bezoek aan Kyoto met een gids. U brengt een bezoek aan het Nijo kasteel uit 1603 met zijn sierlijke decoratie en mooie tuinen, de Ryoan-ji tempel die bekend is voor zijn zenrotstuin. Na de lunch brengt u een bezoek aan het schitterende gouden paviljoen (Kinkaku-ji tempel) en reist u verder naar de Kiyomizu-dera, een boeddhistische tempel in de buurt van Mt. Otowa. Deze tempel is beroemd om zijn houten veranda van 13m hoog, gebouwd zonder spijkers. Het uitzicht is adembenemend, vooral wanneer de kersenbloesems in bloei staan of wanneer de bladeren in de herfst van kleur veranderen. Afsluiter van de dag is een wandeling door het levendige Higashiyama district.
Dag 9 : Kyoto (o-a)
In de voormiddag bent u vrij. In de namiddag ontmoet u uw gids op een centraal punt en brengt u een bezoek aan de Nishiki-markt waar u meer te weten komt over de Japanse keuken, zijn smaken en geuren. U koopt, met hulp en vertaling van de gids, enkele lokale producten voor de kooksessie later. Het decor van de (gemeenschappelijke) kookles is een ‘machiya’, een goed bewaard houten huis dat de stad Kyoto typeert. U leert er sushi, miso soep en salade met seizoensfruit als dessert maken.
Dag 10 : Kyoto – Koyasan (o-a)
Met meer dan 100 tempels is Koyasan het centrum van het Shingon Boeddhisme, een belangrijke boeddhistische sekte die al meer dan 1200 jaar bestaat. Koyasan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De reis naar Koyasan zelf is al een van de hoogtepunten van het bezoek aan deze plek. U zult enkele lokale treinen nemen en om uw reis te eindigen neemt u een kabelbaan naar boven. U zult uw gids ontmoeten in het station van Koyasan, daarna zal hij u enkele bezienswaardigheden tonen, waardoor u een kijk krijgt in het Japans boeddhisme. Eerst zult u stoppen bij de tempel van Kongobu-ji, de hoofdtempel van het Shingon boeddhisme met de grootste rotstuin van Japan. Met wat geluk ziet u een kleine groep gelovigen die enkele spreuken zingen voor de tempel. Daarna gaat u verder richting Okuno-in, het grootste kerkhof van Japan met het mausoleum van Kobo Daishi. Het kerkhof start aan de Ichinohashi brug en eindigt 2 kilometer verder. Langs beide kanten van het pad staan 200 000 grafstenen van landheren en monniken. Op het einde van het kerkhof vindt u de Gokusho Offering Hall, de Torodo Hall of Lanterns en het Kobo Daishi’s Mausoleum. Na de rondleiding brengt de gids u naar de Shukubo voor een overnachting in een Japanse tempel en een shojin ryori avondmaal. (traditionele boeddhistische vegetarische keuken). Overnachting in de Eko-in (standaard met gemeenschappelijke badkamer).
Dag 11 : Koyasan – Osaka (o)
Om Koyasan volledig te beleven, raden wij u aan om de ochtendgebeden bij te wonen. Gewoonlijk start dit om 6:00. U zult niet enkel de kans hebben om de monniken te zien bidden, maar u zult ook de binnenkant zien van de kamer waar er gebeden wordt. Na het ochtendgebed gaat u naar het shojin ryori ontbijt. De rest van de dag bent u vrij, voordat u vertrekt richting Osaka. Overnachting in het hotel Cross (standaard).
Dag 12 : Osaka (o-a)
Vrije dag om de stad te ontdekken. Bezoek er het kasteel van Osaka en het Floating Garden Observatory op de top van de Umeda Sky Building met een indrukwekkend 360°-panorama over de stad, de haven en de zee. In de late namiddag brengt u een bezoek met gids aan Dotonbori, een wijk die lang werd gelinkt aan Osaka’s uitgaansdistrict en het nachtleven. Proef van de takoyaki (octopus balletjes) of proef van de okonomiyaki (Japanse pannenkoek met varkensvlees, gember, zeewier en een speciale saus).
Dag 13 : Osaka – Tokyo – Brussel
’s Morgens vroeg neemt u een shuttle bus naar de luchthaven van Osaka (ITM) voor uw terugvlucht naar Brussel via Tokyo.
 • Minimum 2 deelnemers
 • Tijdens het hoogseizoen en festivals kunnen de gepubliceerde tarieven niet altijd gegarandeerd worden.
 • De prijzen in Japan zijn onderhevig aan wisselkoersen en seizoensgebonden veranderingen in de prijzen van onze leveranciers. Al onze prijzen zijn dus onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Een maand voor uw vertrek hebben wij een fotokopie van uw internationale paspoort nodig.
 • De Tsukiji-markt en de meeste winkels in Kappabashi zijn gesloten op zon- en feestdagen, (sommige zijn soms gesloten op woensdag).
 • Prijzen voor vertrek tussen 20/12/2021-06/01/2022 en 27/04/2022-09/05/2022 (Golden Week) op aanvraag

Vanaf

4880€ pp in dubbel

Inbegrepen

 • Lijnvlucht met All Nippon Airways (L-klasse).
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • 7-daagse Japan Railpass met activatie op dag 5.
 • Pasmo Transport pass (waarde 1500 JPY).
 • 11 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden volgens het programma.
 • Soba workshop op dag 4 (in kleine internationale groep).
 • Kookcursus op dag 9 (in kleine internationale groep).
 • Osaka Soul Food Tour op dag 12 (in kleine internationale groep).
 • Entreegelden en bezoeken met Engelssprekende lokale privé gids op dag 3 in Tokyo, op dag 8 in Kyoto en halve dag in Koya-san.
 • Documentatiemap per kamer.
 • Ter plaatse uitgebreide informatiemap met kaarten en app om selfguide te downloaden.

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden.
 • optionele excursies:
  * Tokyo Streed food tour
  international gezelschap (max. 8 pax): € 205 per persoon
  privé basis: € 325 per persoon
  * a Taste of Gion tour: € 360 per persoon (privé)
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.
 • Bagage vooruitzend service.

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren