🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

GALAPAGOS expeditiecruise met Nederlandstalige expeditieleider ( 06/12 – 13/12/25)

Bestemming(en)
galapagos
Uit het aanbod van
Footprints

Over deze Groepsreis in de kijker

De Galapagoseilanden zijn een van de meest afgelegen plekken ter wereld. De 19 eilandenarchipel, de thuisbasis van een verbazingwekkende 9.000 soorten flora en fauna, was ’s werelds eerste UNESCO-erfgoedlocatie en is veruit de vreemdste, mooiste plek op aarde.

8 daagse, San Cristobal – San Cristobal + pre-post programma

7 nachten aan boord van SILVER ORIGIN

SILVER ORIGIN, het meest elegante schip dat ooit de Galapagos heeft bevaren.

Vanaf het moment dat je aan boord gaat van het expeditieschip Silver Origin, ontdek je nieuwe avonturen.

De Galápagos brachten Darwin ertoe om On The Origin Of Species te schrijven je zult ook geïnspireerd raken door die rijke diversiteit van deze archipel. Of je nu met schildpadden zwemt, zeeleeuwen ziet stoeien of langs de reuzenschildpad door Santa Cruz slentert, er is iets verbazingwekkends achter elke hoek van deze meeslepende ervaring.

 • Capaciteit: 100 gasten
 • Bemanning: 90
 • Bouwjaar: 2020

  04 december: Brussel – Quito, pre-cruise hotelovernachting

 05 december: Quito, pre-cruise hotelovernachting

 06 december: Quito – San Cristobal (Galapagos)

 • Start van de cruise, afvaart om 16.30u

Zoals zoveel eilanden op de Galapagos, wordt San Cristobal gevormd door slapende vulkanen. Het ligt ten oosten van de archipel en is een van de oudste eilanden in de groep. Ongeveer 8.000 mensen wonen op het eiland en leven van het toerisme, de visserij, in overheidsgebouwen of van de rijke vulkanische gronden, terwijl er in de hooglanden een beperkte landbouw bestaat. Puerto Baquerizo Moreno op het zuidwestelijke puntje van het eiland is de hoofdstad van de Galapagoseilanden. Een standbeeld van Charles Darwin siert de haven en markeert een van de eerste plaatsen waar hij waarschijnlijk in de jaren dertig van de negentiende eeuw aan land stapte.

 • Kicker-Rock, 17.00u

Kicker Rock is het verticale overblijfsel van een voormalige tufsteenkegel op minder dan 5 kilometer ten westen van San Cristobal. Zowel de Spaanse naam “Leon Dormido” (Slapende Leeuw) als de Engelse naam Kicker Rock impliceren dat het slechts één rots is, terwijl het in feite een grotere is van 300 meter lang en 100 meter breed met een maximale hoogte van ongeveer 150 meter.

 07 december:

Prins Philips Step’s, Genovesa: 2 excursies

Genovesa is een van de meest noordelijke eilanden van de archipel. Genovesa’s zuidkant van de krater van de schildvulkaan stortte in en er ontstond een beschermde baai die bekend staat als Darwin Bay. Het eiland wordt vaak het ‘Vogeleiland’ genoemd, omdat de aantallen en soorten land- en zeevogels op Genovesa vrij buitengewoon zijn.

Darwinbaai, Genovesa : 2 excursies

Op Genovesa Island stopt het schip in Darwin Bay, een oude vulkanische krater die nu door de zee wordt overspoeld. Zodiacs landen op een pittoresk zandstrand waar Galapagos-zeeleeuwen vaak rusten op het fijne, witte zand.

 08 december:

Noord-Seymour: 3 excursies

De landing op North Seymour Island vindt plaats op zwarte lavasteen. Na een korte klim komen bezoekers aan op het vlakke plateau van het eiland, waar een aantal zeeleeuwen jongen verzorgen en fregatvogels nestelen.

Sullivanbaai (Santiago): 2 excursies

De lavavelden van Sullivan Bay op het eiland Santiago zullen bezoekers onvermijdelijk aan het oppervlak van de maan herinneren.

09 december:

Rondvaart door het Bolivar-kanaal.

Punta Mangel, Fernandina: 2 excursies

Tussen de indrukwekkende nieuwe lavavelden van Fernandina Island verbergt zich een baai omgeven door mangroven. Een lonende plek om vogels te spotten, aangezien de baai het punt is waar het land de zee ontmoet en de twee omgevingen met elkaar verbindt, met zeevogels, kustvogels en landvogels allemaal op dezelfde plek.

Punta Moreno, Isabela: 2 excursies

Dit indrukwekkende en uitgestrekte zwarte lavaveld van Pahoehoe ligt aan de zuidkust van Isabella Island en ligt tussen twee stijgende actieve vulkanen, Sierra Negra en Cerro Azul, waar je in de verte een panoramisch uitzicht op hebt.

10 december:

Hooglanden van Santa-Cruz: 2 excursies

Santa Cruz Island bereikt een maximale hoogte van 864 meter (2835 voet) boven zeeniveau; op grote hoogte zorgen weersveranderingen voor microklimaten. De soorten flora en fauna die in de buurt van de kustlijn voorkomen, zijn heel anders dan die in de hooglanden.

Fausto Llerena Fokcentrum, Puerto Ayora: 2 excursies

Silver Origin zal voor anker gaan voor Puerto Ayora, Santa Cruz, waar het prestigieuze Charles Darwin Research Station zich bevindt.

11 december:

Gardner Bay, Española: 5 excursies

Gelegen aan de noordkust van Española vallen het turquoise water en het witte zandstrand al van ver op. Dit strand is gemaakt van verpulverde schelpen en koralen en biedt een zandstrook van maximaal 1 kilometer lang.

Punta Suarez, Española: 1 excursies

Punta Suárez ligt op de westelijke punt van Española, het oudste eiland van de Galápagos. Steile kliffen bieden uitstekende thermiek voor zeevogels en in de wind kunt u zwaluwstaartmeeuwen, Nazca-genten en blauwvoetgenten spotten.

12 december:

San Cristobal, Isla Lobos, aankomst 12.00u

Cerro Brujo, San Cristobal: 2 excursies

Aankomst 15.00u. Een indrukwekkende tufsteenkegel is door erosie uitgehouwen tot een prachtig natuurlijk beeldhouwwerk, dat een rustplaats is voor zeevogels zoals blauwvoetbobbies en bruine pelikanen. Eén van de mooiste witte zandstranden van de Galapagos (zwemmen of snorkelen).

13 december: San Cristobal – Guayaquil – internationale aansluiting

14 december: Brussel

Deze expeditie is met een Nederlandstalige begeleiding door Pierre Thomas, dé expeditiespecialist.

 

Prijs per persoon, Door-to-Door tarief (all-in)

Classic Veranda Suite (30 m2 terras incl., dek 5)

> Officiële prijs: € 13.500

> Uitzonderlijke springbok travel  prijs: € 12.825

Inbegrepen

 • Privé -taxi van thuis naar luchthaven en terug
 • Internationale vluchten naar Quito & terug vanuit Guayaquil in economy class
 • Luchthaventransferts ter plaatse
 • Pre – cruise hotelovernachting in Quito
 • Vlucht Quito – San Cristobal – Guayaquil
 • Expeditiecruise van 7 nachten.
 • All- In aan boord van Silver Origin ( alle maaltijden & dranken)
 • Butler service .
 • Excursies
 • Nederlanstalige expeditie- leider Pierre Thomas

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Bijstand & annulatie verzekering

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren