🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Expeditie Cruises met Ponant

Bestemming(en)
Meerdere bestemmingen
Uit het aanbod van
Footprints

Over deze Cruise in de kijker

PONANT

“Ontdek om te inspireren”, luidt de slogan van Ponant. Deze rederij werd in 1988 opgericht door officieren van de Franse koopvaardij, waarna ze in 1991 begonnen met het aanbieden van zeilcruises op ‘Le Ponant’. Vandaag biedt Ponant 13 schepen aan, die tot één van de modernste vloten ter wereld behoren. Hun partners zijn ook niet de minste: o.a. Relais & Chateaux, National Geographic, Le Louvre… Topklasse!

 

Van zeiljacht tot polair expeditieschip

Van het zeilschip ‘Le Ponant’ (volledig gerenoveerd in 2021 – 2022) tot het neusje van de zalm, ‘Le Commandant Charcot’ (het eerste polaire expeditieschip, sinds 2021): allemaal zijn ze speciaal ontworpen voor duurzame expedities. En dit zowel in de poolgebieden als in exotische wateren: 15% van de cruises bevinden zich in Amerika, 15% in Antarctica, 10% in de Arctic, 25% in Europa, 15% in de Indische Oceaan en Oost-Azië en tenslotte 20% in Oceanië.

 

De Ponant vloot

  • Zeilschip (1): Le Ponant
  • Specifiek voor Frans-Polynesië (1): Le Paul Gauguin
  • De Zusterschepen (4): Le Boréal, L’Austral, Le Soléal, Le Lyrial
  • De Ponant Explorers (6): Le Lapérouse, Le Champlain, Le Bougainville, Le Dumont-d’Urville, Le Jacques-Cartier, Le Bellot
  • Het polaire expeditieschip (1): Le Commandant Charcot

Deze schepen, met een capaciteit van 16 kajuiten (Le Ponant) tot 166 kajuiten (Le Paul Gauguin), zijn modern en  met veel oog voor details ingericht. Niet alleen in de decoratie, maar ook op persoonlijk vlak. Het personeel is perfect tweetalig (Frans en Engels) en staat erop om iedereen zo snel mogelijk met zijn naam aan te spreken. De gemeenschappelijke ruimtes en kajuiten/suites zijn ruim, met veel lichtinval, dankzij de grote schuifdeuren naar het terras. Ze beschikken allemaal over airconditioning, minibar (dagelijks aangevuld), TV-flatscreen, badkamer met douche (of bad en douche) en apart toilet.

Bent u aan boord van één van de Ponant Explorer schepen, vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan de ‘Blue Eye’: een multisensorisch onderwatersalon, uniek in de wereld. Ontdekken om te inspireren!

 

Pure verwennerij

Sinds 2016 kiest Ponant er voor om samen te werken met Ducasse Conseil, de deskundige restaurantdivisie van chef-kok Alain Ducasse. Op het gebied van gastronomie gun je jezelf een zoete pauze met Ladurée-macarons en deel je een glas Veuve Clicquot-champagne tijdens gala-avonden. Hermès badproducten parfumeren de hutten, terwijl Fragonard een aangename geur in het schip verspreidt. Van zodra je aan boord komt en tijdens je cruise zijn onbeperkt drankjes inbegrepen (exclusief premium alcoholische dranken à la carte), op elk moment van de dag. En dit alles overgoten met de Franse ‘joie de vivre’.

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren