🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Costa Rica met kids

Bestemming(en)
Costa Rica
Soort reis
Met kids
Uit het aanbod van
Sensations Travel Designer
Floating safari
Een dag op het Costaricaanse platteland
Chocolade Tour
Safari op de kanalen van Tortuguero
Spotten van zeeschildpadden
Strandverblijf Caraïben

Over deze Met kids in de kijker

Fantastische natuurreis voor alle families die op zoek zijn naar een pure natuurbeleving. De rivier afvaren in een rubberbootje op zoek naar apen, luiaards en kleurrijke toekans, een spannende nachtwandeling in het tropisch woud, de ontdekking van de chocolade van Costa Rica. Met een beetje geluk kunnen de kinderen kaaimannen aan de Caribische kust observeren of zeeschildpadden die hun eieren leggen van juni tot september. Je sluit de reis af met een paar dagen aan het strand, tof voor heel de familie. Dit familieprogramma werd samengesteld voor onze zomerperiode. Voor bvb. de Paas- en Kerstvakantie raden we een aangepast programma aan.

FAMILIE AVONTUUR IN COSTA RICA

Rondreis met huurwagen & excursies met gidsen

VOORBEELDPROGRAMMA

DAG 1 – VLUCHT NAAR SAN JOSÉ

Bij aankomst transfer naar je hotel in San José. Tijdens een korte briefing ontvang je een pakket met de vouchers, een Road Book en toeristische informatie.

DAG 2 – NAAR DE VOET VAN DE ARENAL VULKAAN

Na het ontbijt wordt de 4×4 huurwagen afgeleverd bij het hotel. Rit naar het stadje La Fortuna gelegen aan de voet van de indrukwekkende Arenal vulkaan. In de namiddag kun je genieten van de zwembaden van het verblijf of een eerste tochtje maken in het privéreservaat.

DAG 3 – FLOATING SAFARI

Je wordt opgepikt voor een rit naar de Peñas Blancas rivier. Na een korte instructie ga je aan boord van een vlot waarmee je de rivier afdrijft. Je maakt kennis met de weelderige flora van het regenwoud en in het bladerdak spot je apen, iguana’s, luiaards, … en tal van kleurrijke vogels. Op het eind van de ‘Floating Safari’ kun je een typische snack eten bij een van de boerderijen op de oever.

DAG 4 – AGRO-TOERISME

Bezoek aan een organische boerderij waar je deelneemt aan het dagdagelijkse leven van de traditionele landbouwers. Je helpt mee: de koeien te melken, tortillas te maken, groenten te verzamelen uit de tuin, rietsuiker te persen, … Maar ook deel te nemen aan traditionele dansen en bomen aan te planten die met uitsterven bedreigd worden. Na een heerlijke lunch keer je terug naar je verblijf.

DAG 5 – DE VERRASSENDE NACHTFAUNA

In de loop van de dag rij je verder naar Sarapiqui. Na het diner maak je een wandeling door het woud op zoek naar de verrassende nacht fauna: nachtvogels, reptielen, insecten, amfibieën, vleermuizen, …

DAG 6 – CHOCOLADE TOUR

’s Morgens maak je een wandeling door het Tirimba Reserve. Je wandelt over een spectaculaire hangbrug naar een vroegere cacaoboom plantage. De lokale gids geeft je een inleiding in het natuurlijke en culturele belang van de cacao voor de precolumbiaanse beschavingen. Op de plantage zelf wordt het proces van boon tot chocolade toegelicht en proef je het heerlijke eindproduct. De wandeling geeft meteen ook een uitstekend beeld van het regenwoud en de fauna en flora van dit ecosysteem.

DAG 7 – NATUURPARADIJS TORTUGUERO

’s Morgens vroeg rij je naar het ontmoetingspunt in Guapiles. Groepstransfer naar de rivierhaven en boottocht via de rivieren en kanalen naar Tortuguero. Tijdens de tocht kun je een eerste keer de fauna en flora van dit rijke gebied bewonderen. In de namiddag bezoek je het dorpje Tortuguero, het museum en de nabijgelegen stranden.

DAG 8 – TORTUGUERO

Optionele wandeling bij het ontwaken van het woud. Na het ontbijt bezoek je de vlindertuin en het aquarium en maak je een wandeling langs de natuurpaden rond de lodge. In de namiddag boottocht op de kanalen van het nationale park met zijn uitzonderlijke fauna en flora. Jullie spotten er o.a. apen, krokodillen en kaaimannen, diverse vogelsoorten, … In de late namiddag tijd om te relaxen aan het zwembad. Optioneel (juli-september): Nachtwandeling langs de stranden om het nesten van de zeeschildpadden te observeren.

DAG 9 – TORTUGUERO – GUAPILES – CAHUITA

Na het ontbijt boottransfer naar de rivierhaven. Aansluitend bus transfer naar een typisch restaurant waar je luncht. Na de lunch pik je je huurwagen opnieuw op en rij je naar het zuiden van Costa Rica. De Caraïbische kust is een minder gekende regio waar je kunt genieten van ongerepte stranden en een aangename ambiance.

DAG 10 – CARAÏBEN

Vrij verblijf om de regio te verkennen of te relaxen aan de kust. Je kunt te voet of per fiets de stranden ontdekken, het Gandoca Manzanillo reservaat bezoeken of het typische kustdorpje Puerto Viejo de Talamanca verkennen. Bij Cahuita vind je een nationaal park dat de koraalriffen voor de kust beschermt. Je kunt er een snorkeltocht met gids maken om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.

DAG 11 – CARAÏBEN

Vrij verblijf.

DAG 12 – CAHUITA – SAN JOSÉ

Terugrit naar San José (Alajuela) waar je de huurwagen inlevert bij het hotel.

DAG 13 – SAN JOSÉ – TERUGVLUCHT

Privétransfer naar de luchthaven op tijd voor je terugvlucht.

DAG 14 – DE VUELTA A CASA

 

DE TROEVEN VAN DE REIS :

  • Floating safari
  • Een dag op het Costaricaanse platteland
  • Chocolade Tour
  • Safari op de kanalen van Tortuguero
  • Spotten van zeeschildpadden
  • Strandverblijf Caraïben

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren