ūüŹĚ Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Beauty of the Cotswolds

Bestemming(en)
Cotswolds(Engeland)
Soort reis
Auto rondreis
Uit het aanbod van
Gallia

Over deze Auto rondreis in de kijker

Auto rondreis 6d/5n

De Cotswolds zijn bekend om hun zachte heuvels en slaperige ’typisch Engelse’ dorpjes. Maar ook om zijn¬† beroemde steden zoals Bath en Cheltenham. Daar bovenop heeft de lokale honingkleurige kalksteen, gebruikt voor alles van de stenen vloeren in de huizen tot de pannen op het dak,
ervoor gezorgd dat het gebied een magische architecturale uniformiteit uitstraalt. De ‘stapelmuren’ overal in de velden, aangelegd met speciale vaardigheid omdat er geen cement aan te pas komt, vertegenwoordigen een uitzonderlijk historisch landschap. In de middeleeuwen zorgde de beroemde Cotswolds wol voor welvaart in de streek. Rijke handelaren drukten hun stempel op de regio door het bouwen van mooie huizen en prachtige kerken, die bekend staan als “wol kerken”. Tot vandaag is het zicht op schapen op een heuvel nog steeds een klassiek Cotswolds beeld. Houdt u van typisch Engels dan zal u genieten van deze reis.

Dag 1: Dover – Brighton – Portsmouth(250 km)
Na de oversteek van het kanaal heeft u twee keuzes, ofwel neemt u de autosnelweg naar Brighton ofwel de kustweg via Rye, Hastings en Eastbourne naar Brighton. Neemt u de kustweg, dan¬†kan u onderweg een bezoekje brengen aan het gezellige Rye of √©√©n van de beroemdste kastelen van¬†Groot-Brittanni√ę:¬†Bodiam Castle uit 1385. Het strand, de drukke pier en bezienswaardigheden zoals het Royal Pavilion maken Brighton zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Royal Pavilion is het meest bizarre paleis van Engeland. Overnachting in de omgeving van Portsmouth.

Dag 2: Portsmouth – Salisbury – Stonehenge –¬†Bath (140 km)
Salisbury is een prachtig stadje waar de nauwe straatjes met middeleeuwse vakwerkhuizen allemaal naar de 800 jaar oude kathedraal van Salisbury leiden. In de bibliotheek van de kerk worden kostbare manuscripten bewaard, o.a. de Magna Charta uit 1215. Op de Salisbury Plains ten noorden van de stad ligt de historische stenencirkel Stonehenge. Stonehenge is één van de meest gefotografeerde monumenten ter wereld en mag dan ook zeker niet in uw fotoalbum ontbreken. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 3:¬†Bath –¬†Cheltenham(90 km)
Vandaag staat in het teken van architectuur en cultuur. U geniet van de pracht van de historische stad Bath, waar de Romeinse baden in de vorige eeuw zijn opgegraven en in hun oude glorie hersteld. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste cultuursteden van Engeland. Bath biedt nog veel meer bezienswaardigheden, waaronder de Victoria Art Gallery en Bath Abbey en de mooie gebouwen in Georgian Stijl, waaronder het majestueuze Royal Crescent. Breng een bezoek aan de Roman Baths in het centrum van de stad. Daarna rijdt u naar de de omgeving van Cheltenham voor uw overnachting.

Dag 4: Cotswolds (145 km)
Vandaag maakt u een mooie autorit langs de typische Cotswolds postkaartdorpjes. De¬†pittoreske cottages in de Cotswolds zijn gebouwd in de lichte okergele lokale zandsteen met een dakbedekking van zwarte lei. Als eerste¬†op het programma staat vandaag de ‘must see van de Cotswolds’, het pittoreske dorpje Broadway, de Hidcote Gardens nabij Chipping Campden. Ontdek de vele kleurrijke ruimtes vol verrassingen.¬†’s Namiddags bezoekt u¬†Upton House and Gardens bij Banbury. Hier duikt u in het leven van Lord en Lady Bearsted, begin 20ste eeuw.¬†Liever wat meer natuur ? Maak dan een mooie, weliswaar heuvelachtige wandeling. Overnachting in de omgeving van Cheltenham.

Dag 5: Cheltenham – Oxford – Maidenhead/Windsor/Watford(130-150 km)
Op de terugweg staat Oxford op het programma. U kan hier niet voorbij zonder een bezoek aan de universiteiten maar ook de Radcliffe camera, de Bodleian bibliotheek en de kathedraal. Oxford is natuurlijk ook een levendige stad met een grote studentenpopulatie, uitgebreide shopping mogelijkheden en vele pittoreske bars en restaurants. Na de stad nog wat zin in natuur ? Onderweg naar Maidenhead komt u door de Chiltern Hills. Indien u er voor opteert om de autosnelweg M40 links te laten liggen kan u binnendoor van Oxford naar Henley-on-Thames rijden. Henley is een mooi plaatsje aan de Thames die daar nog overzichtelijk is. Overnachting in de omgeving van Maidenhead/Windsor/Watford.

Dag 6: Maidenhead/Windsor/Watford РCanterbury РDover(160-180 km)
Onderweg naar Dover kan u opteren voor een bezoek aan Canterbury. De stad wordt gedomineerd door de enorme kathedraal, één van de mooiste in Europa. De kathedraal bereikt u via Mercery Lane, een klein stukje middeleeuwen met huizen die elkaar bovenaan bijna raken. Liefhebbers van geschiedenis en kunst, maar ook mensen die graag wat flaneren en op zoek zijn naar verrassingen en schoonheid vinden allemaal wel een reden om wat langer in deze stad te blijven. In Canterbury wordt de middeleeuwse sfeer perfect gecombineerd met de moderne tijden. In de smalle straatjes vindt u talrijke eigenzinnige boetiekjes, tearooms en restaurants. Canterbury heeft een groot autovrij gebied, dus ideaal voor het winkelend publiek.

 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met overtochten/Eurotunnel en uw eigen wagen.

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B’s of in hotels

Verblijf in B&B’s/Inns
U verblijft bij particulieren in B&B’s of in kleine Inns zoals Devonshire House Bath, Kilmorie B&B Cheltenham, 76 Duke Street Windsor of gelijkaardig. Er worden kamers¬†met bad of douche en ontbijt geboekt. De B&B’s liggen tot 20 km van de vermelde overnachtingsplaatsen

.
Hotels
U verblijft in goede 3* hotels zoals Brookfield Hotel Havent, The Old Mill of Dorian House in Bath, Royal George Hotel Cheltenham, Ethorpe Hotel Gerrards Cross, Windsor Mariott Hotel of gelijkaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats.

Prijzen per persoon in B&B/Inns
Kamer en ontbijt Dubbel Single
A: 1/4-31/10/22 510,00 750,00

Max. 2¬†kinderen 0-14j. op de kamer van de ouders¬†‚ā¨ 166

Prijzen per persoon in Hotels  
Kamer en ontbijt Dubbel Single
A: 1/4-31/10/22 617,00 1000,00

Max.¬†1¬†kind 0-12j. op de kamer van de ouders¬†‚ā¨ 166
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer

Inbegrepen:¬†5 overnachtingen met ontbijt, inkom tot de Roman Baths,¬†een reisgids ‘Engeland’ per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.

Niet inbegrepen: vervoer, overige toegangsgelden, overige maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen!

 

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren