🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Active Denmark auto rondreis

Bestemming(en)
Denemarken
Uit het aanbod van
Gallia

Over deze Auto rondreis met tieners in de kijker

ACTIVE DENMARK 9 d/8 n

Voor liefhebbers van een actieve vakantie of families met tieners die graag wat cultuur met activiteiten afwisselen is de Active Denmark rondreis de ideale reis. Wandelen door de bomen, kajakken in centrum Kopenhagen, fietsen op het eiland Ærø en strandzeilen op het eiland Romø. Tussendoor geniet u van een bezoek aan Kopenhagen, Aarhus, Svendborg en misschien hier en daar een kasteel of aan het vikingdorp in Ribe. Alle activiteiten zijn haalbaar voor iedereen met een gemiddelde conditie, het blijft uiteindelijk nog altijd vakantie voor iedereen.

Dag 1: Rødby – Kopenhagen (240 km)
Na aankomst met de ferry in Rødby rijdt u noordelijk door Loland en Zeeland richting Kopenhagen. Afhankelijk van uw ferry kan u afbuigen naar het eiland Møn bekend om zijn steile witte kliffen. Rij naar Møns Klint en wandel naar de voet van de kliffen waar u verrast wordt door het contrast tussen de zee en de kliffen. Overnachting in Kopenhagen.

Dag 2: Kopenhagen
Vandaag ontdekt u Kopenhagen, eerst te voet maar in de namiddag van op het water en per kajak. Peddelen op de kanalen van Kopenhagen is een unieke manier om een stad te verkennen. Daarna heeft u nog tijd om het gezellige avondleven en de restaurantscene van Kopenhagen uit te proberen.

Dag 3: Kopenhagen –  Rønnede – Faaborg (220 km)
Vertrek niet te laat en rijdt terug naar het zuiden naar Rønnede. In Rønnede wacht u een ervaring vergelijkbaar met fietsen door de bomen. Maar hier gaat u wandelen. De 45 meter hoge bostoren ligt in het Gisselfeld Klosters woud en biedt een uitzicht van 356° over het prachtige Zuid-Zeeland. De toren is gebouwd in staal en eik. De wandeling naar de toren en terug is ongeveer 3,2 km en we raden aan minimum 2 uur te voorzien. Bent u vroeg vertrokken kan u ook een kijkje nemen bij het klimparcours. Daarna rijdt u over de Storebaelt brug naar het eiland Funen of Fyn in het Deens. Neem eventueel nog een kijkje in Odense, bekend van de schrijver H.C. Andersen. Overnachting in Faaborg.

Dag 4: Faaborg – Ærø – Faaborg
Na een overtocht van Faaborg naar Søby op het eiland Ærø verkent u dit heerlijke eiland per fiets. Geniet van de prachtige stranden, de gezellige kleurrijke dorpjes en terrasjes, zorg alleen dat u op tijd de ferry terug neemt. Overnachting in Faaborg.

Dag 5: Faaborg – Aarhus – Silkeborg (235 km)
U gaat op weg naar het schiereiland Jutland en Aarhus. Ga net ten zuiden van Aarhus een kijkje nemen in het prachtige museum van de archeologie in Moesegard en aan de Infinity Bridge. Maak een wandeling door het oude stadscentrum in Aarhus voor u verder rijdt naar Silkeborg voor overnachting.

Dag 6: Silkeborg
’s morgens slentert u door het mooie pittoresek  Silkeborg, in het merengebied, en geniet u van de sfeer.  Dan scheept u in voor een fijne boottocht gevolgd door een wandeling door het bos. Na de terugvaart heeft u tijd voor een terrasje. Overnachting in Silkeborg.

Dag 7: Silkeborg – Ribe – Tønder (180 km)
Vertrek vanmorgen op tijd zodat u onderweg een bezoek kan brengen aan Ribe en aan het vikingen dorp of aan het visitor centre van het Nationaal Park Vadehavet . Tønder is het oudste marktstadje van Denemarken, het staat bekend om zijn unieke huisjes met erkerramen. Overnachting in Tønder.

Dag 8: Tønder
Vandaag ontdekt u per fiets de omgeving van Tønder. Vanuit Tønder bereik je gemakkelijk het kleine stadje Møgeltønder, dat bekend staat om zijn mooie straatjes en het Schackenborg kasteel, waar Prince Joachim van Denemarken en zijn familie woont. Geniet aan het kasteel of in de schilderachtige hoofdstraat van een lekker stukje taart. Ga dan verder naar het schilderachtige Høyer met zijn mooie molen.  Overnachting in Tønder

Dag 9: vertrek

 

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in goede 3 sterren hotels zoals bv Comwell Copenhagen Portside, Hotel Faaborg Fjord, Scandic Silkeborg en Hotel Tonderhus of gelijkaardig.

Prijzen per persoon voor de rondreis 
Vertrekdag Dubbel Single
A: 15/5-15/9/22 1103,00 1652,00

Max. 1 kind 10-11 jaar: € 539
3de volw. op de kamer: € 863

Deze reis is niet geschikt voor kinderen -10 jaar.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen 10-12j. in 1 kamer ?

Opmerking: voor het fietsen en kajakken wordt er ter plaatse een waarborg gevraagd. Brengt u fietsen en kajaks onbeschadigd en tijdig terug binnen dan krijgt u de waarborg terug.

Inbegrepen: 8 overnachtingen in hotels in kamer en ontbijt, ferryovertocht Rödby-Puttgarden, 2u huur kajak, parking + ticket bostoren, ferryticket + 1 dag fietshuur Ærø, boottocht Silkeborg, 1 dag fietshuur Tønder, een reisgids “Denemarken” per dossier, een documentatiemap, , taksen, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en activiteiten, niet-vermelde maaltijden, parkeergelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen(zeker aangeraden bij deze sportieve reis).

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren