🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Middellandse zee cruise met de Europa 2 ( 30/09/2025 – 11/10/2025) met Nederlandstalige begeleiding van Athene tot Napels ( 11 dagen)

Bestemming(en)
Middellandse Zee
Uit het aanbod van
Footprints

Over deze Cruise in de kijker

Welkom bij een bijzondere groepsreis georganiseerd door Springbok Travel! Samen met een select gezelschap ga je op avontuur aan boord van de Europa 2, het beste cruiseschip ter wereld en een echt boutique hotel op zee. Deze reis belooft meer dan alleen luxe en comfort; het is een unieke kans om samen de wereld te verkennen op een schip dat bekendstaat om zijn verfijnde sfeer, persoonlijke service en onberispelijke stijl. Ontsnap aan de alledaagse drukte en geniet van exclusieve ervaringen, gastronomische hoogstandjes en onvergetelijke momenten, terwijl je met Springbok Travel de mooiste bestemmingen ontdekt. Stap aan boord en laat je meevoeren op een reis vol luxe, avontuur en nieuwe vriendschappen.

 

 

 

Routing

Dinsdag, 30.09.2025
Piraeus (Athene)*/Griekenland, vertrek 0.00 uur

Woensdag, 01.10.2025
Ontspanning op zee

Donderdag, 02.10.2025
Kusadasi/Turkije, 7.00 – 19.00 uur

Vrijdag, 03.10.2025
Marmaris/Turkije, 9.00 – 0.00 uur

Zaterdag, 04.10.2025
Rhodos/Dodekanesos/Griekenland, 7.00 – 0.00 uur

Zondag, 05.10.2025
Simi/Dodekanesos/Griekenland, 7.00 – 17.00 uur

Maandag, 06.10.2025
Heraklion/Kreta/Griekenland, 7.00 – 17.00 uur

Dinsdag, 07.10.2025
Katakolon/Peloponnesos/Griekenland, 13.30 – 19.00 uur

Woensdag, 08.10.2025
Ontspanning op zee

Donderdag, 09.10.2025
Syracuse/Sicilië/Italië, 7.00 – 17.00 uur

Vrijdag, 10.10.2025
Salerno/Italië, 12.00 – 19.00 uur

Zaterdag, 11.10.2025
Napels*/Italië, aankomst 6.00 uur

* De ligplaats van het schip wordt pas toegewezen nadat de catalogus is gedrukt. Onder voorbehoud

 

De EUROPA 2 staat klaar om u aan boord te verwelkomen in Piraeus (Athene). In Kusadasi, uw eerste bestemming, kunt u de smalle straatjes van de betoverende oude stad verkennen met de 17e-eeuwse Kaleici Camii Moskee. Of ontdek het oude Efeze* met zijn beroemde terrashuizen en dompel u onder in vervlogen tijden. De pittoreske havenstad Marmaris, gelegen in een baai, biedt u een jachthaven met talloze jachten. Zeil hier vandaan de blauwe zee op*: een traditionele Turkse houten boot brengt u naar kleine baaien met afgelegen stranden. Op Rhodos nodigt het Paleis van de Grootmeester* u uit voor een rondleiding. De Akropolis biedt een prachtig uitzicht op het schilderachtige dorpje Lindos* en vanaf de berg Filerimos*. De steile hellingen en oude herenhuizen maken de haven van Simi tot een van de meest opmerkelijke plekken in de Egeïsche Zee. Probeer een frappe in de baai of beklim de trappen naar de bovenstad van Chorio voor een indrukwekkend panorama. Vanuit Heraklion, de hoofdstad van Kreta, vertrekt u voor een ontdekkingsreis naar het binnenland van het eiland in een terreinwagen* – geniet van de wisselende landschappen en prachtige uitzichten die zich onderweg aan u ontvouwen. Vanuit Katakolon heeft u de mogelijkheid om de heilige plaats Olympia* te bezoeken: gelegen aan de voet van de berg Kronos, is het nog steeds de legendarische plek waar de Olympische vlam wordt aangestoken voordat deze naar de respectievelijke locatie wordt gebracht. De wereldberoemde vulkaan Etna op Sicilië, de grootste actieve vulkaan van Europa, zal u betoveren wanneer u vanuit Syracuse vertrekt op een indrukwekkende schilderachtige tour* naar de kraterrand. Via Salerno bereikt u Napels, waar uw cruise tot een einde komt.

Piraeus (Athene), Griekenland

Piraeus is de belangrijkste haven van Athene en fungeert als de toegangspoort tot de Griekse hoofdstad. Athene zelf is een stad vol geschiedenis, bekend om zijn oude ruïnes zoals het Parthenon op de Akropolis. Het is de bakermat van de democratie en biedt een unieke mix van klassieke oudheid en moderne cultuur.

Kusadasi, Turkije

Kusadasi is een populaire badplaats aan de Egeïsche kust van Turkije, bekend om zijn prachtige stranden en levendige markten. De stad ligt dicht bij de oude Griekse stad Efeze, een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen ter wereld. Hier kun je wandelen door de ruïnes van tempels, amfitheaters en het beroemde Celsus-bibliotheekgebouw.

Marmaris, Turkije

Marmaris is een schilderachtige stad gelegen aan de Middellandse Zee, omringd door groene bergen en kristalhelder water. Het is een populaire bestemming voor zeilers en biedt een bruisend nachtleven, prachtige baaien en een historische citadel. Het is ook een uitstekende plek voor watersporten.

Rhodos, Dodekanesos, Griekenland

Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos en staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse stad die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, beïnvloed door verschillende culturen zoals de Grieken, Romeinen en Ottomanen. Bezienswaardigheden zoals het Paleis van de Grootmeesters en de oude stadsmuren zijn niet te missen.

Simi, Dodekanesos, Griekenland

Simi is een klein en pittoresk eiland in de Dodekanesos, beroemd om zijn kleurrijke neoklassieke huizen en kristalheldere wateren. Het eiland biedt een ontspannen sfeer en is een geweldige plek om te genieten van het Griekse eilandleven. De haven van Simi is bijzonder mooi en een ideale plek om te wandelen en te dineren.

Heraklion, Kreta, Griekenland

Heraklion is de hoofdstad van Kreta, het grootste Griekse eiland. De stad heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van het beroemde paleis van Knossos, dat wordt beschouwd als het centrum van de Minoïsche beschaving. Heraklion biedt ook een levendig stadscentrum met musea, winkels en traditionele tavernes.

Katakolon, Peloponnesos, Griekenland

Katakolon is een kleine havenstad aan de westkust van de Peloponnesos. Het is de toegangspoort tot Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Hier kun je de ruïnes van de oude sportarena’s, tempels en het Olympisch museum bezoeken. Katakolon zelf is een rustige plek met een mooie kustlijn en lokale restaurants.

Syracuse, Sicilië, Italië

Syracuse is een historische stad op het eiland Sicilië, die ooit een van de belangrijkste steden van de oude Griekse wereld was. De stad staat bekend om zijn archeologische schatten, waaronder het Griekse theater en de Oor van Dionysius. De oude wijk Ortigia is een charmante plek met smalle straatjes, barokke kerken en gezellige pleinen.

Salerno, Italië

Salerno is een kuststad in het zuiden van Italië, gelegen aan de prachtige Amalfikust. De stad heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis en biedt bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Salerno en de tuinen van Minerva. Salerno is ook een prima uitvalsbasis om de omliggende regio te verkennen, inclusief de beroemde dorpen Positano en Amalfi.

Napels, Italië

Napels is een levendige stad in Zuid-Italië, bekend om zijn rijke geschiedenis, kunst en culinaire tradities, met name de pizza. De stad ligt in de schaduw van de Vesuvius en is de toegangspoort tot Pompeii, de oude Romeinse stad die werd begraven door een vulkaanuitbarsting. Napels zelf heeft talloze historische kerken, musea en een charmante oude binnenstad.

Elke bestemming biedt een unieke mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid, waardoor deze reis een boeiende ervaring is.

We hebben volgende kajuiten in optie tot 31/12/2024

PRIJZEN :

1 x  catg 1 veranda suite : €6.590 per persoon

1 x  catg 2 veranda suite: €6.590 per persoon

1 x  catg 3 veranda suite : €6.590 per persoon

1 x  catg 4 veranda suite : €6.590 per persoon

1 x  catg 5 verandasuite : €6.590 per persoon

VERANDA SUITE

  • Living area 28m2 en veranda 7m2
  • Dressing
  • living met zetel
  • Bad en douche
  • Free mini bar

Inbegrepen

In uw suite

  • Minibar, dagelijks bijgevuld
  • Nespresso-machine
  • 24-uurs suiteservice
  • Butler service in de Penthouse, Grand Penthouse en Owner Suites
  • Persoonlijk EUROPA 2 e-mailaccount

Entertainment

  • Elke dag een ander entertainmentprogramma
  • Gratis gebruik van internet aan boord (gratis voor één uur per gast per dag. Klik hier voor meer informatie en voorwaarden)

Restaurants

  • Exclusieve gourmetrestaurants zonder extra kosten, met flexibele etenstijden en geen vaste zitplaatsen
  • Hoogwaardige vegetarische keuken
  • Ontbijt, lunch, diner
  • Specialiteiten thee en koffie

Families

  • Uitgebreid programma van spelletjes en sport, evenals kunst en knutselen voor kinderen vanaf 4 jaar en voor tieners
  • Baby welkomstpakket voor ouders met baby’s en kleine kinderen tot 3 jaar oud
  • Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis in de suite van hun ouders of andere volledig betalende voogden

Ontspanning & Fitness

  • OCEAN SPA en fitnessruimte met een oppervlakte van 1.000 m²
  • Uitgebreid aanbod van sportlessen binnen of buiten
  • Vier sauna’s en moderne trainingsapparatuur

Meer zien, meer beleven

  • Gratis te huur: fietsen (onder voorbehoud van officiële goedkeuring) en snorkeluitrusting

Zorgeloos genieten

  • Duits scheeps- en cruisemanagement evenals een grotendeels Duitstalige servicecrew
  • Haven- en luchthavenkosten
  • Annuleringskostenverzekering (met 20% eigen risico) bij de tarieven PLATINUM en GOLD

 

Niet inbegrepen

  • Vluchten
  • Annulatie en/of bijstand verzekering
  • Excursies
  • Dranken
  • Eventueel Pre & Post nacht

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren