🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Start to feel great in Africa with Evy Gruyaert 21/01/2024 – 30/01/2024 ( 10-daagse) min/max 10 deelnemers

Bestemming(en)
Zuid-Afrika
Uit het aanbod van
Springbok Travel

Interesse?

Deel dit bericht

Begeleid door Evy Gruyaert zelf
Start to feel great in Afrika
Tijd voor The Real You
Bio voeding- Bio Ritme
Sleep out in Bush
Top Rangers
Bio Walks in the Bush
Begeleiding Dirk Rosiers -Springbok-Travel 32 j Zuid Afrika ervaring
Bio Showcooking door Dirk Rosiers
Yoga sessies olv Evy
Connectie - Astrologie - Biologische voeding - Stilte - Natuur - Wild

Over deze Foodies in de kijker

Waarom Kiezen wij voor Evy?

Als er iemand een goede coach en motivator is, is het wel Evy Gruyaert. In Start to feel great zet ze mentale gezondheid en je goed voelen in je vel centraal. Het uitgangspunt: je bent veel sterker dan je denkt – je moet het soms alleen nog leren zien. En durven doen.

Voorwoord Evy :

In Start to feel great, mijn nieuwste boek, reik ‘k 7 sleutels aan, 7 thema’s die je kunnen helpen om op een haalbare manier dichter bij je authentieke, energieke en positieve zelf te komen. Die 7 sleutels: body, mind, voeding, slaap, geuren, kleuren en stem, vertalen we in deze reis op deze magische plek in Zuid-Afrika. We zetten ons lichaam in beweging, we verzetten onze gedachten, zoeken, bereiden én genieten van gezonde bio voeding, gaan aan de slag met onze slaap, dompelen onszelf onder in de geuren en kleuren van deze betoverende plek én geven ook aandacht aan de geluiden ter plekke. Even helemaal ontkoppelen, resetten en de batterij op alle vlak opladen, dàt is Start to feel Great in Zuid-Afrika. ” 

Begeleiding door Dirk Rosiers ( zaakvoerder Springbok Travel) :

Met mijn 32 jaar ervaring in reizen organiseren op Zuid-Afrika, heb ik vele plekken bezocht. Begin de jaren ’90 was ik Pionier in de Belgische reisindustrie op deze bestemming. Niemand durfde het toen aan naar daar te gaan en reizen te organiseren. Ik heb het land in al zijn facetten zien evolueren.

Tijdens mijn opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde in de jaren ’80 stond ik aan de zijde van verschillende grootmeesterkoks in binnen- en buitenland.

Na mijn studies trok ik naar Zuid-Afrika om in Paarl en Franschhoek de gastronomie te helpen opstarten. Daar mocht ik samenwerken met een in Zuid-Afrika legendarische kokkin. Dankzij die ervaring was ik niet alleen onder de indruk van de food in dit land, maar ook van het land in zijn totaliteit. De stap naar toerisme werd steeds kleiner.

Het was een uitdaging om begin de jaren ’90 in deze bestemming te geloven en te investeren. Door het vele reizen ontdekte ik gaandeweg de ganse wereldkeuken.

 

Toen we Laluka bedachten, wilden we een lodge en een ervaring zoeken die echt anders is dan alle andere. Het is moeilijk te zeggen waarom we onze locatie in het Welgevonden Game Reserve hebben gekozen, misschien was het het ongelooflijke uitzicht op de vallei, misschien was het de seizoensgebonden zoetwaterstroom die door het stuk land stroomt, en natuurlijk werden we aangetrokken naar de nabijheid van de drinkplaats – maar meer dan dat was het gevoel dat we kregen toen we op deze plek stonden. Het rustige, stille gevoel van vrede hebben met de wereld om ons heen. Alles aan Laluka wordt geleid door dat onmiskenbare gevoel en het is ons doel om elke gast uitgerust, verbonden en verkwikt te laten vertrekken door het prachtige Afrikaanse bushveld.

Wij hebben samen met Evy deze unieke reis samengesteld. De nadruk zal liggen op gezonde voeding – Feel great in Afrika- terug één voelen met de natuur – jezelf terug vinden .

we gaan van 21/01 tot 30/01 en de plaatsen zullen beperkt zijn tot 10 personen- wens je op de hoogte gehouden te worden, contacteer ons dan tijdig.

Hierbij al een greep uit wat we deze volle week zullen doen .

 • de klassieke gamedrives in het Welgevonden park, gedurende 3 à 4 u, vroege ochtend en latere namiddag ( zeer gevarieerde en prachtige landschappen, van +- 1080m tot pieken van +-1700m, rotsachtig afwisselend met open vlaktes, vele seizoenriviertjes…);
 • bushwalks in het park, al of niet gecombineerd met een gamedrive. De locatie voor de bushwalk wordt uitgekozen ifv interessante sporen of nabijheid van wilde dieren, ook ifv de fysieke conditie van de deelnemende gasten;
 • dagsafari met picnic of bbq, wat de gids toelaat om dieper het park met de gasten te verkennen;
 • nacht safari ( verschillende dieren, geluiden, ervaring).
 • astronomie, uitleg over de prachtige sterrenhemel ( kort of lang ifv interesse gasten)
 • bush brunch, speciale sundowner in de bush, avond braai in de bush;

Wat we nog voorzien

– een rondwandeling en uitleg op de bio-boerderij, met proeverij, met speciaal aperitief bij zonsondergang op een mooie plek;

– een show cooking aan de keukenbar, interactie met onze chefs;

– een Boma avond voor de groep;

– een bbq op de Ofyr;

– een wine pairing dinner met een vertegenwoordiger van een wijnhuis uit de Kaap .

– een beer pairing lunch met een vriend distributeur van Belgische bieren in ZA;

– onze fotografiestudio met professioneel fotoprogramma die de gasten onder begeleiding van Simon kunnen gebruiken om hun eigen foto’s te bekijken, te bewerken en (tegen betaling) af te drukken (tot A1 formaat) en meenemen als souvenir naar huis;

– … en sowieso lekker genieten van de lodge, van de site, van het privé zwembad met deck en ligzetels aan hun chalet of van het gemeenschappelijk zwembad, van de verschillende gemeenschappelijke decks op de site, van onze Spa, massage programma, verzorgingen allerhande.

– onze hide voor het waterpunt om dieren te spotten die komen drinken.

Optioneel en betalend:

– een bezoek aan een rhino sanctuary (+- 1.30u met de wagen), een fantastisch project mede getrokken door een Vlaamse veeartse Nele Sabbe, niet commercieel maar met hart & ziel en ò zo leerrijk en belangrijk om de bedreigde neushoorns toch veilig te stellen voor de toekomstige generaties. Alle gasten die voor deze optionele activiteit gekozen hebben tijdens hun verblijf, waren onder de indruk en heel blij om ook de andere kant van de medaille in wildbeheer te ontdekken.

– een bezoek aan een ‘wild dog’ herlokalisatie project, een samenwerking tussen Welgevonden en ‘Endangered Wildlife Trust’ om wild dogs ( ook een et uitsterven bedreigde dierensoort) van overal in Zuid-Afrika in een speciaal hiervoor gebouwde afgesloten terrein op onze boerderij te groeperen, te observeren, eventueel te verzorgen om vervolgens in groep uit te sturen naar wildparken over Zuidelijk Afrika (Malawi, Zambia,…) om de populatie een kans te geven te groeien. Ook een boeiende kijk op wildbeheer achter de schermen.

een sleepout in het Welgevonden park zoals jullie zullen ervaren, nog dichter bij de natuur, nog authentieker,… voor zij die hiervoor openstaan. Met tent of niet, met kampvuur en bbq.

PRIJS PER PERSOON op basis van Dubbel of Twin€ 4.574,00

Inbegrepen

 • Rechstreekse vluchten met Air Belguim
 • Luchthaventaksen
 • Lalauka lodge volledig privé voor de groep ( max 10 pax)
 • Feel great begeleiding van Evy .
 • Vol Pension
 • Alle safari’s alsook bushwalks
 • twin of dubbel kamers
 • Begeleider Springbok Travel – Dirk Rosiers
 • Bio voeding van de farm
 • Bush sleep( niet verplicht – 2 groepen van 6 – verschillende nachten
 • per deelnemer boek : Start to feel great again ( Evy Gruyaert)
 • Park Fee

Niet inbegrepen maar wat je zal krijgen.

 • Positieve energie.

Niet Inbegrepen

 • Park fee ( 290 zar per nacht) ter plekke te betalen
 • Verzekering annulatie & bijstand
 • Dranken
 • Fooien
 • Extra uitgaven

JOUW VERBLIJF

In Zoeloe betekent laluka zoveel als ‘groeien in wijsheid, intelligent worden’. Dat weerspiegelt perfect waar deze locatie naar streeft: hun gasten meer laten beleven en leren om op een dieper niveau een hechte band met de natuur te creëren.

Laluka beschikt over zes ruime suites, elk met glazen ramen met uitzicht op de vallei en een ruim houten terras met een eigen dompelbad.

De eigen badkamers hebben zowel een binnen- als buitendouche en een vrijstaand bad.

EÉN MET DE NATUUR

De omgeving vormt de inspiratiebron voor de zes buitengewone lodges. Ze zijn ontworpen om een duurzaam element te vormen in het ecosysteem van de Afrikaanse bush. Een palet van houtskool, grijs en natuurlijk hout creëert elegantie en eenvoud. Elke lodge vindt verbinding met de natuur door de grote ramen en deuren en het spel van ruimte, licht en privacy.

Deze luxereis is de perfecte combinatie met yoga, ademwerk & meditaties.

Biologische groenten & fruit

Deze keer gaan we ook werken met voeding, dit olv Dirk Rosiers ( Groenten chef – Afrika kenner – Chef Pionier in Zuid -Afrika )

De boerderij ligt aan de rand van het park en er wordt louter volgens duurzame landbouwmethoden gewerkt. Groenten en fruit worden er biologisch geteeld met natuurlijke meststoffen.Dit doen we onder leiding van Dirk.

Met deze prachtige groenten kunnen we samen de lekkerste Power recepten op tafel toveren.

Kijk je mee? of kook je mee?

 

wisselkoers berekend op 02/02/2023  ( 1 euro = 18 ZAR) bij stijging boven 5% wordt dit doorgerekend .

Prijs

€ 4574 per persoon op basis van dubbel/twin

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren