🏝 Springbok Travel gaat in verlof van 29/08 - 5/09

Groepsriviercruise op de Donau , Wenen, Budapest en de IJzeren Poort 19/10/2024 – 30/10/2024

Bestemming(en)
Donau
Uit het aanbod van
rivages du monde

Over deze Groepsreis in de kijker

Wij gaan op  Groepscruise … en het zal de moeite zijn.

Ga je mee? wie gaat er al zeker mee ? …. Martin Ivanov – Pianist .

Ja, er is een pianoconcert aan boord:

Geboren in Bulgarije- begon op 4 jarige leeftijd piano te spelen. Na verschillende onderscheidingen en tournees in de grootste steden van Europa speelt hij in 2016 een recital voor Franse Musique en maakt hij in 2020 zijn debuut in de Golden Hall van Musikvereinin Wenen met het Musikverein Symphony Orchestra , waarbij hij Pianoconcert op 33 van Dvorak uitvoert met dirigent Robert Zelzer.

 

 

 

UW PROGRAMMA

12 dagen / 11 nachten

Dag 1Brussel > Boekarest (Roemenië)

Giurgiu > Rousse (Bulgarije)

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht en aankomst  in  Boekarest.  Transfer  naar  het  centrum en bezoek aan de hoofdstad van Roemenië: het Revolutieplein en het Universiteitsplein, de triomfboog en het paleis van “Ceausescu” (buitenkant). Daarna volgt een transfer richting Giurgiu (+/- 2u.), waar we inschepen aan boord van de M/S Amadeus Silver II. Welkomstcocktail en avondmaal aan boord. ’s Avonds afvaart richting Rousse.

Dag 2 • Rousse

Na het ontbijt, vrije tijd voor een wandeling in Rousse met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Welkomstdrink. Avondmaal aan boord.

  optioneel: Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo is de voormalige hoofdstad van Bulgarije. Ontdek het Tsarevets fort. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het dorp Arbanassi, beroemd om zijn versierde kerken. Privéconcert met orthodoxe liturgische muziek in de kerk van Aartsengelen Michael en Gabriël.

Volledige dag met lunch – Prijs per persoon: € 115

 Dag 3 • Orjahovo

Vroeg in de ochtend legt het schip aan in de kleine haven van Orjahovo aan de Bulgaarse kant van de

Donau. Vrije tijd om de stad te ontdekken en lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Avondmaal en

folkloreshow aan boord.

 optioneel: Sofia

We rijden richting Sofia, de bruisende en kosmopolitische hoofdstad van Bulgarije (transfer: ± 3u.). Wandeling langs de belangrijkste verkeersaders van het centrum en bezoek aan de Alexander Nevsky kathedraal, gebouwd in neobyzantijnse stijl en imposant met zijn gouden koepels. Het is één van de grootste orthodoxe kathedralen ter wereld en hét symbool van Sofia. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het archeologisch museum dat opmerkelijke collecties herbergt, waaronder prachtige Thracische schatten. Volledige dag met lunch – Prijs per persoon: € 115

 Dag 4 • Varen door de IJzeren Poort (Servië)

Tussen Roemenië en Servië begint het prachtige landschap van de IJzeren Poort. De Donau baant zich hier een weg doorheen het gebergte, een gebied met indrukwekkende kloven. Lunch en avondmaal aan boord.

Dag 5 • Belgrado

Na het ontbijt, bezoek aan Belgrado, hoofdstad van Servië: het fort van Kalemegdan, de levendige wijken van het centrum met de Republic Square, de Kneza Mihaila Straat en de kathedraal van de Heilige Sava. Lunch aan boord. In de namiddag, vrije tijd of deelname aan een optionele excursie. Avondmaal aan boord.

 

3a.  optioneel: Novi Sad en het Krusedol klooster

Bezoek het orthodoxe klooster van Krusedol. Het klooster werd opgericht in de 16e eeuw en is versierd met weelderige en goed bewaard gebleven schilderijen. Verder naar Novi Sad. Het centrum van de stad is gebouwd rond het centrale plein, het Vrijheidsplein, in Oostenrijks-Hongaarse architectuur.

Halve dag – Prijs per persoon: € 60

 

3b.  of het koninklijk paleis van Belgrado en het Tito museum

Het Karadjordjevic Dynasty Palace, gelegen in het Dedinje district, bestaat uit twee majestueuze gebouwen: het Koninklijk Paleis en het Witte Paleis. Bezoek aan het Koninklijk Paleis met marmeren interieurs, een bibliotheek, rijkelijk versierde salons en ontvangstruimte, evenals de Koninklijke Kapel. Het bezoek gaat verder met het herdenkingsmonument van Tito, gelegen in het Museum van Joegoslavië. Halve dag – Prijs per persoon: € 60

 

Dag 6 • Vukovar (Kroatië)

> Mohacs (Hongarije)

’s Ochtends aankomst in Vukovar. Vrije tijd aan boord met lunch of ontscheping voor deelname aan de optionele excursie. In de voormiddag vaart het schip M/S Amadeus Silver II verder richting Hongarije, met aankomst in de late namiddag. Avondmaal aan boord.

 optioneel: Bezoek aan Slavonië

In het noordoosten van het land, ver weg van de sfeer van de Adriatische kust, ligt de regio Slavonië, een onbekend deel van Kroatië, landelijk en wild. De Donau en zijn bijrivieren, de Sava en de Drava, doorkruisen de rijke vlaktes met vruchtbare gronden bezaaid met bossen. ‘s Ochtends vertrek voor een wandeling door Vukovar. De stad is helaas bekend geworden door de belegering tijdens de oorlog in de jaren negentig, maar is nu volop bezig aan haar heropleving. Bezoek aan het Museum van de Archeologische Vucedol Cultuur, een beschaving die zich tussen 3.000 en 2.400 voor Christus op de Donauvlakte heeft ontwikkeld en zich over een groot deel van Kroatië en Midden-Europa heeft verspreid. Verder richting het Kopacki Natuurpark. Het park is een natuurlijk juweel van Slavonië en één van de grootste natuurlijke moerassen van Europa. Op een oppervlakte van 238 hectare is er een binnenlandse delta met moerassen, alluviale bossen met prachtige bomen, kanalen en meren. Er zijn meer dan 44 verschillende vissoorten en 290 vogelsoorten. Ontdek het park te voet en per bootje. Daarna bezoek aan het dorp Karanac, in het hart van de Baranja regio, een bijzondere ervaring. Lunch in het dorp waar de voorouderlijke tradities nog steeds bestaan. In de namiddag bezoek aan Osijek, de hoofdstad van Slavonië. Wandeling door het stadscentrum in barokke stijl en ontdekking van de overblijfselen van het fort Tvrda langs de Drava. Inscheping in Mohacs, Hongarije.

Volledige dag met lunch – Prijs per persoon: € 110

 Dag 7 • Boedapest

’s Ochtends bezoek aan de “Parel van de Donau”. Wandeling langs de zijde van Boeda, de historische

stad, door de steegjes van de kasteelwijk, de Mathiaskerk en het Vissersbastion. Aan de andere kant van de Donau ligt Pest, de moderne stad, met het Heldenplein en het stadspark. Lunch aan boord. In de namiddag vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Avondmaal aan boord. Nachtrondvaart om het prachtig verlichte Boedapest te bewonderen.

 optioneel:

De juwelen van Boedapest

Bezoek aan de nationale opera in neorenaissancestijl. Het pand werd van 1875 tot 1884 gebouwd door Miklós Ybl en is een van de meest prestigieuze operagebouwen van Europa. Binnenin treffen we een weelderige omgeving aan met een eretrap, unieke lampen en luchters, beeldhouwwerken en muurschilderingen. Vervolgens bezoek aan het Parlement in neogotische stijl, één van dé symbolen van Boedapest. De bouw ging van start in 1885 en nam 17 jaar in beslag. Het is de locatie waar het Hongaars parlement vandaag de dag zetelt en waar de kroonjuwelen werden ondergebracht.

Halve dag – Prijs per persoon: € 80

(Belangrijk: Het bezoek aan het Parlement kan zonder verwittiging geannuleerd worden. Deze excursie dient vóór afvaart gereserveerd te worden, onder voorbehoud van beschikbaarheid)

 Dag 8 • Bratislava (Slovakije)

Aankomst in Bratislava, hoofdstad van Slovakije. Wandeling te voet door de historische binnenstad, prachtig gerestaureerd en geïnspireerd door de barokke stijl. Wandeling langs het Vredesplein met het presidentiële Grassalkovich Paleis, de Michael Toren, hét symbool van de stad en laatste overblijfsel van de middeleeuwse vestingwerken, en het voormalige stadhuis met een reeks gebouwen uit de 14e en 15e eeuw. Stop voor het Primatiaal Paleis om de elegante architectuur te bewonderen. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Lunch en avondmaal aan boord.

 

 optioneel: Het kasteel van Devin. Het kasteel van Devin, gelegen op een rotspunt in een betoverende omgeving, biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de samenvloeiing van de Donau en de Morava. Stadswallen, kapellen, koepels, … de indrukwekkende ruïnes getuigen van de pracht en praal van het kasteel, verwoest door Napoleon in 1809.

Halve dag – Prijs per persoon: € 50

 Dag 9 • Wenen (Oostenrijk)

Vertrek voor een bezoek aan Wenen, de barokke hoofdstad van Oostenrijk. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad: de beroemde Ring met de Opera en het Hofburg paleis, de smalle straatjes van het stadscentrum en de gotische Stephansdom, het symbool van de stad (buitenkant). Lunch aan boord. ‘s Middags vrije tijd of deelname aan een op- tionele excursie. Avondmaal aan boord. ’s Avonds, mogelijkheid tot deelname aan een muziekconcert.

7a.  optioneel:

Paleis van Schönbrunn

Bezoek aan het kasteel en wandeling in de tuinen van het “Weense Versailles”, de Habsburgse zomerresidentie. Het paleis herbergt prachtige salons en is met zijn tuinen één van de meest indrukwekkende en goed bewaarde barokke bezienswaardigheden van Europa.

Halve dag – Prijs per persoon: € 75

7b.  of art nouveau in Wenen en het Leopold museum

Tijdens de jaren 1900 kende de art nouveau hoogdagen in Wenen. We starten onze excursie met een rit langs een aantal absolute meesterwerken uit deze kunststroming, zoals de Wiener Postsparkasse, het Museum für angewandte Kunst, het Musenhaus en het Majolikahaus. We houden ook halt op de Karlsplatz, waar zich het beroemde metrostation van Otto Wagner bevindt. We wandelen tot aan de Wiener Secession, het moderne tentoonstellingsgebouw in kenmerkende art-nouveaustijl. Daarna brengen we een bezoek aan het Leopold Museum in het Museums Quartier, dat een echte schatkamer vormt van de Weense art nouveau, met onder meer de belangrijkste collectie werken ter wereld van Egon Schiele evenals schilderijen van Gustav Klimt.

Halve dag – Prijs per persoon: € 75

 7c.  en/of Concert klassieke muziek in Wenen

In een mooi paleis in Wenen laat één van de meest gerenommeerde stadsorkesten u genieten van de mooiste composities van Johann Strauss, de koning van de wals en van W. A. Mozart. Muzikale virtuozen, uitstekende operazangers en talentvolle balletdansers laten u kennismaken met de Weense tradities en charme.

Avond – Prijs per persoon: € 85

 Dag 10 • Melk

In de voormiddag vaart het schip langs de uitzonderlijke landschappen van de Wachau, waar de meanders van de Donau een parade van groene natuur bieden. Na de lunch aan boord, vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Avondmaal aan boord. Piano­ concert aan boord gebracht door Martin Ivanov.

 optioneel: De abdij van Melk en wijndegustatie

De abdij van Melk, die uitkijkt over de Donau, is één van de mooiste voorbeelden van barokke contra- reformatie architectuur. Bezoek aan de abdij en de tuinen. Na deze excursie volgt een wijndegustatie. Halve dag – Prijs per persoon: € 70

 Dag 11 • Linz

Vrije tijd in Linz met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursies. Afscheidsdiner aan boord.

9a.  optioneel: Stadsbezoek Linz

Ontdek te voet de regionale hoofdstad van Opper-Oostenrijk. Deze stad biedt een harmonieus architecturaal geheel dat één van de beste voorbeelden is van het barokke erfgoed. Het is een moderne en innovatieve stad met een grote diversiteit aan culturele evenementen.

Halve dag – Prijs per persoon: € 30

 9b.  of Parel van de Bohemen

’s Ochtends vertrek naar Tsjechië (transfer ongeveer 2u). Bezoek aan Cesky Krumlov, één van de mooiste steden van de Bohemen, prachtig gerestaureerd met een combinatie van gotische, renaissance en barokke architectuur. Lunch in een restaurant en bezoek aan het kasteelmuseum.

Volledige dag met lunch – Prijs per persoon: € 135

 

9c.  of Kennismaking met Praag

‘s Ochtends vroeg vertrekken we per autocar naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië (duur transfer: +/- 4 u.). We maken een wandeling door deze eeuwenoude stad en starten met de wijk rond het kasteel (buitenzijde) en Mala Strana. We lunchen in een restaurant. In de namiddag steken we de Karelsbrug over om de sfeer op te snuiven in het oude stadscentrum: Kruittoren, Wenceslausplein en het stadhuis met zijn beroemde astronomische uurwerk. We komen weer aan bij het schip omstreeks 22 uur.

Volledige dag met lunch – Prijs per persoon: € 150

 

9d.  of Bezoek van Salzburg

Vertrek richting Salzburg, “de stad van de muziek”. Gelegen in een prachtige bergachtige omgeving met uitzicht op een middeleeuwse vesting. Salzburg biedt haar bezoekers de charme van de vele pittoreske smalle straatjes en uitgestrekte pleinen met kerken en barokke paleizen. Wandeling door de stad en lunch in een restaurant.

Volledige dag met lunch – Prijs per persoon: € 135

 Dag 12 • Passau (Duitsland) > München

> Brussel

Ontscheping ’s morgens in Passau en vertrek naar München (transfer ongeveer 2u30). Stadswandeling (afhankelijk van de vluchturen). Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

 

Belangrijke opmerking: De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden naargelang de vluchturen, vaarroute of technische specificaties. Door weersomstandigheden kan een aanlegplaats geannuleerd of vervangen worden: dit kan enkel beslist worden door de kapitein die altijd een oplossing zal zoeken zo voordelig mogelijk voor de passagiers.

De aanwezigheid van gasten wordt indicatief meegegeven en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Alle facultatieve excursies worden gegarandeerd vanaf 30 deelnemers. Ze kunnen gereserveerd worden voor vertrek of aan boord, behalve de excursie ‘De juwelen van Boedapest’. Deze excursie dient vóór afvaart gereserveerd te worden, onder voorbehoud van beschikbaarheid. De 4 excursies met vertrek uit Linz dienen op voorhand gereserveerd te worden voor de cruise in de richting München-Boekarest.

Prijs

€ per

Inbegrepen

 

KAJUITEN:

    • 3 x comfort kajuit met hoog venster op het hoofddek Haydn   € 3.124  per persoon in Dubbel
    • 6 x deluxe kajuit met schuifraam op bovendek Strauss              € 3.483 per persoon in Dubbel
    • 6 x deluxe kajuit met schuifraam op panoramadek Mozart      € 3.680 per persoon in Dubbel
    • 1 x junior suite met balkon op panoramadek Haydn Mozart    € 4.095 per persoon in Dubbel

> INBEGREPEN IN DE PRIJS
• De lijnvluchten Brussel/Boekarest en München/Brussel (of omgekeerd) in
Economy Class met of zonder tussenstop (Brussels Airlines, Lufthansa) • De
luchthaventaksen met vertrek Brussel (€ 150 op heden) en haventaksen (€ 66
op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen • Alle transfers zoals vermeld
in het programma • Het verblijf aan boord van de M/S Amadeus Silver II in een
tweepersoonskajuit in de gekozen categorie • Volpension vanaf het avondmaal
op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 12 • Dranken tijdens de maaltijden: water,
lokale wijn, thee en koffie • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in
het programma met Nederlandstalige of Franstalige lokale gidsen (indien er
geen Nederlandstalig gidsen zijn, zorgt de reisbegeleider voor de vertaling) •
Audiogidsen: tijdens de excursies kunt u gebruikmaken van headsets (behalve op
de eerste en laatste dag) • De voordrachten aan boord • Een pianoconcert aan
boord • Een folkloreshow in Bulgarije • Nachtrondvaart om het prachtig verlichte
Boedapest te bewonderen • De diensten van een Nederlandstalige Rivages du
Monde cruise director en zijn team

Niet inbegrepen

 

De optionele excursies • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
• Fooien voor het boordpersoneel (€ 7 /dag/pers. aanbevolen) • Fooien voor
gidsen en chauffeurs • Reisverzekeringen  • Mogelijkheid om in
Business Class te vliegen: consulteer ons

Deel dit bericht

Bel ons

051 20 50 45

Mail ons

info@springbok-travel.be

Bezoek ons

Koning Albert I-laan 81, 8800 Roeselare

Contact

en openingsuren